In de Auvergne, centraal in Frankrijk, een oase van rust in de volle natuur, verwelkomen Kaat en Christophe je van harte in hun B&B in een 19e eeuwse 'maison de maître'.

Er zijn vijf sfeervolle kamers met eigen badkamer. Onze B&B is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Er is een heerlijke tuin van 5000m. Het zwembad, petanquebaan en gezellig terras met bar'tje zorgen voor de nodige ontspanning. 

En 's avonds kan je gezellig tafelen met een lekker wijntje in een huiselijke sfeer. We hebben een eigen groenten- en kruidentuin, die we s'avonds graag voorschotelen!

Ooit wel eens het burlen van het edelhert gehoord? In september begint de bronsttijd van de edelherten. Het imponeren van hun rivalen met de bronstroep, het burlen, is een indrukwekkend schouwspel. B&B Domaine des Gouts biedt jullie de kans om dit spektakel te beleven. Wij nemen jullie graag mee, na het diner, als de zon net ondergaat naar een plek vlakbij Domaine des Gouts, midden in Forêt de tronçais, waar de herten zeer goed te beluisteren zijn. De beste periode is vanaf 15 september tot 30 september.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Nederlands contactpersoon
 • Table d'hotes
 • Zwembad

Kaat en Christophe

Meer over de eigenaar Sluiten

In de Auvergne, centraal in Frankrijk, temidden een oase van rust in volle natuur,
verwelkomen Kaat en Christophe u van harte in hun B&B in een 19e eeuwse ‘maison de maître’.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Petit Paris

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Dit is een kamer met douche, lavabo en toilet geïntegreerd in de slaapkamer zelf. Boxspring 180 x 200. 85€/nacht

max. 2 personen

De klaprozenkamer

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Zeer ruime kamer, met aanpalend bij de slaapkamer een aparte badkamer, uiteraard met douche, lavabo en toilet. Boxsprings van 180 …

max. 2 personen

De retrokamer

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Zeer ruime kamer, met aanpalend bij de slaapkamer een aparte badkamer, uiteraard met douche, lavabo en toilet. Boxsprings van 180×200. …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 783 km

FORET DE TRONÇAIS
Domaine des Goûts ligt aan de rand van het zeer bekende Fôret de Tronçais: misschien wel het mooiste eikenbos van Europa en zeker het grootste, beroemd om zijn eiken van soms wel driehonderd jaar oud. Het hout is zeer gewild, vooral om vaten te bouwen voor de grote wijnen van Bordeaux.
Aan de randen van het eikenbos en diep erin vind je ook veel afwisseling met dennenbos en beuken. Vooral de afwisseling met de vele doorkijkjes, naar meren, landerijen en lage bosjes, maakt het erg mooi.

Er leven nog veel wilde zwijnen, herten, reeën en allerlei kleinere dieren in het bos en niet te vergeten de vele soorten roofvogels, waaronder veel soorten uilen. Tijdens de bronsttijd (september t/m half oktober) van de herten kun je op Domaine des Gouts naar het burlen luisteren, maar je kunt natuurlijk ook het bos in lopen of rijden om nog directer bij de herten te zijn.

Forêt de Tronçais biedt alle mogelijkheden voor mooie wandelingen, fietsen, paardrijden, vissen, jacht,...

DORPEN EN STEDEN
In de omgeving van B&B Domaine des Gouts vind je een aantal pittoreske dorpen en steden die een bezoek zeker waard zijn.

Zo zijn er ondermeer Hérisson met een kasteelruïne, Bourbon-'l Archambault met kasteel en thermen, en Aprémont-sur-Allier, waar je schitterende beschermde huisjes vindt met al even mooie tuinen, een prachtig kasteel met een prachtig aangelegde tuin die zeker een bezoek waard is. Ook Charroux, erkend als één van 'les plus beaux villages de la France', is zeker een bezoek waard.

Ook de steden Montluçon en Moulins zijn met hun gezellig middeleeuwse stadscentrum, marktjes en terrasjes zeker de moeite waard. Op een uurtje rijden liggen de steden Vichy en Clermont-Ferrand, met gezellige binnenstad en winkels.

Tevens is de stad Bourges, in het aangrenzend département Centre, met zijn schitterende kathedraal St-Etienne (Unesco werelderfgoed) en een prachtige binnenstad, een aanrader voor wie van cultuur en winkelen houdt.

In de zomer zijn er in de buurt ook regelmatig brocantes te bezoeken.

GOLF
In de nabijheid van Domaine des Gouts vind je de 'Golf Club du Val de Cher', een prachtig aangelegd parcours met 18 holes rond het kasteel van Nassigny, temidden van eeuwenoude eiken.

Lees meer

Lees minder