‘En Bazois’, dat is Logies & Ontbijt bij het Canal du Nivernais, aan de rand van het vriendelijke dorpje Mont et Marré.

Een oase van rust in het glooiende landschap van Le Bazois, in het hart van La Nièvre. Niet alleen voor de fietser, maar ook voor de wandelaar. Uiteindelijk voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en de sterrenhemel.

‘En Bazois’, dat is een ruime tweepersoons-kamer met wastafel, douche en toilet. Openslaande deuren naar het zonnige terras met een fantastisch uitzicht. Een fijne plek voor het ontbijt. En om te luieren. Dat kan ook in de schaduwrijke boomgaard of in je privé-tuin. 
Maar ‘En Bazois’ is ook een knusse twee à drie persoonscaravan met fraaie veranda.

Voor wie dat wil koken we een driegangen-diner. Voor € 20 per couvert schuif je bij ons aan. Midden in het dorp is het eetcafé ‘Le Beroalde’ en verder staat aan de sluis van Chavance ook nog de BAM, bar à manger.

Onder het terras is de overdekte fietsen- /motorstalling

Le Bazois ligt in het hart van het departement La Nièvre in Bourgogne, Frankrijk. Centraal tussen de Morvan en de Loirevallei. Een oase van rust en ruimte, op drie uur van Parijs en drie uur van Lyon.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Eigen sanitair
  • Nederlands contactpersoon
  • Op doorreis naar het zuiden
  • Table d'hotes
  • WiFi
En Bazois eigenaar

Bert en Monique

Meer over de eigenaar Sluiten

In 2014 vonden wij, Bert van Kooten en Monique Kaasjager, deze heerlijke plek. En na een paar jaar pendelen tussen Nederland en Frankrijk hebben wij in 2016 onze banen opgezegd en zijn we hier permanent gaan wonen. Inmiddels met schapen, kippen, poezen en hond.

Met veel plezier runnen we sinds 2017 een chambre d’hôtes, die we onlangs hebben uitgebreid met een caravane d’hôtes. Het is fijn om deze mooie, ruime en rustige plek te delen, alle (internationale) gasten te ontvangen en we zijn steeds weer onder de indruk van de geweldige reviews.

Jullie zijn van harte welkom !

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 3 personen

Caravane d’hôtes

  • Badkamer met douche
  • Eigen toilet

Tweepersoonbed (1.40 breed). Bovendien is een ruim derde bed (1.10 breed) mogelijk. In het sanitair gebouwtje is de douche, wastafel …

max. 2 personen

Tweepersoons kamer

  • Badkamer met douche
  • Eigen toilet

Tweepersoonskamer met wastafel, douche en apart toilet. Openslaande deuren naar het zonnige terras met fantastisch uitzicht. Het bed is 1.80 …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 734 km

LA NIÈVRE
La Nièvre biedt een rijkdom aan natuur, cultuur en historie. Het coulisselandschap, talrijke riviertjes, de grootse meren en uitgestrekte bossen in het regionaal natuurgebied van Le Morvan.

WANDELEN
Vanuit onze tuin kun je eindeloos wandelen door de campagne en de heerlijke bossen.

CANAL DU NIVERNAIS
Het Canal du Nivernais ligt op 5 minuten lopen. Een romantisch, meanderend kanaal met fiets-/wandelpad van 180 kilometer, langs meer dan 110 sluisjes en sluiswachtershuisjes. Het hoogste punt van het kanaal is het meer van Baye (varen en zwemmen) en ligt 9 kilometer van ‘en Bazois’. Hier huur je een fluisterbootje om door de indrukwekkende tunnels te varen.

KANOVAREN
Kanovaren doe je op de Yonne.

STADJES
Fijne historische (markt)stadjes als Varzy, Clamecy, La Charité sur Loire, Moulin Engilbert, Corbigny, Decize, het ‘booming’ Lormes en natuurlijk de levendige hoofdstad Nevers.

Binnen een uurtje rijden vind je prachtige plaatsen, zoals Vézelay met de beroemde basiliek, en Avallon met zijn terrastuinen. Naast de middeleeuwse katedraal vind je in de stad Autun tal van Romeinse bezienswaardigheden, zoals het amphitheater, stadspoorten en de stadsmuur.

WIJN
La Nièvre herbergt het beroemde wijngebied van Pouilly-sur-Loire, met aan de overkant Sancerre. Maar er zijn ook de verrassende kleinere wijnen van de Côtes de la Charité en van Tannay.

KASTELEN
Vele kastelen in de omgeving!

Lees meer

Lees minder