La Colline Violette ligt aan de zuidkant van het natuurgebied de Morvan. Zodra je hier aankomt word je overvallen door de stilte en kun je genieten van de prachtige natuur.

Vanuit ons huis start een prachtige wandeling die dwars door de landerijen gaat. Onderweg steek je een aantal beekjes over.

Wil je ook genieten van de rust en de prachtige natuur in de omgeving, dan ben je van harte welkom. 

Op het terrein zijn leuke plekjes en zitjes op het terrein. Er is ook een gezellige buitenkeuken, waar je kunt genieten met een wijntje van de ondergaande zon.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Nederlands contactpersoon
 • Ontbijt bij prijs inbegrepen
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Table d'hotes
 • WiFi

Wij zijn Wilma, John en de hond Flynn. Met respect voor mens, dier en omgeving ontwikkelen wij ons voedselbos(je).

Eind 2018 hebben we deze prachtige boerderij uit 1795 gekocht. We droomden al een aantal jaren van een plekje in Frankrijk. Een boerderij met ruimte voor een chambre d’hotes en voldoende grond.

We vielen als een blok voor de rust in de grote tuin.

Voedselbos

Het plan is om de ongeveer één hectare grasland langzaam om te bouwen tot een soort van voedselbos. Inmiddels hebben we al meer dan driehonderd bomen en struiken geplant.

Zelfvoorzienend

We vinden het leuk om straks de gasten een lekkere en gezonde maaltijd uit eigen tuin te kunnen voorzetten.

Daarbij streven we naar een mate van zelfvoorzienend zijn, rekening houdend met dier en omgeving. Dus we gebruiken geen pesticiden, geen kunstmest en geen potgrond (de winning van tuinturf is slechter voor het milieu dan het kappen van oerwoud).

Permacultuur en andere technieken

Natuurlijk hebben we een moestuin. Permacultuur is daarbij onze voornaamste inspiratiebron. Daarnaast maken we ook gebruik van andere technieken, waarbij we altijd respect hebben voor mens, dier en omgeving.

Bijvoorbeeld hügelbedden, mulchen, en alles wat er op het terrein aanwezig is beoordelen we op herbruikbaarheid. Zo hebben we prachtige meubelstukken!

Ook het rioleringswater wordt bij ons verwerkt op een manier die rekening houdt met het milieu.

En we hebben swales aangelegd, zodat water en voedingstoffen zo lang mogelijk op het terrein worden gehouden.

Maar we zijn nog niet klaar. Een ander projekt dat op stapel staat, is bijvoorbeeld de verwarming van de kas door gebruik van aardwarmte.

Nieuwsgierig? Kom maar kijken!

 

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 4 personen

Tuinkamer

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Tweepersoonsbed
 • Zithoek

Kamer met aparte badkamer. Twee-persoonsbed (160 x 200), een (slaap)bankje (140×200), 2 fauteuils en een salontafel. Er is voldoende kastruimte, …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 775 km

WANDELEN
Beneden aan de weg van La Colline Violette begint een wandeling van 5 km door het struweel, afgewisseld met beekjes en weiland.

BOURBON-LANCY
In het dichtstbijzijnde stadje (18km) Bourbon-Lancy, kun je heerlijk winkelen en het historische centrum bekijken. Het is ook een plaats waar je volledig kunt ontspannen in de Thermes de Bourbon-Lancy. Hier bevinden zich geneeskrachtige bronnen.

AUTUN
Op rijafstand kun je het historisch centrum van Autun bezoeken met onder andere zijn imposante kathedraal, Romeins theater en de resten van de Temple de Janus.

BIBRACTE
Hou je van wandelen en geschiedenis, raden wij je aan om Bibracte te bezoeken. Deze al tweeduizend jaar verlaten stad is door de opgravingen die de laatste honderd jaar zijn gedaan zeer de moeite waard. Mocht je de klim naar de top van de de berg Beuvray teveel van het goede vinden, kun je ook de shuttle bus nemen.

Op een warme dag kun je aansluitend afkoelen in het nabijgelegen zwemmeertje van Nocle-Maulaix.

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden