Op Domaine de Beauvoir komt u helemaal tot rust.

In het noordwesten van de Bourgogne, zo’n 650 km van Utrecht, ligt op ongeveer 20 km ten westen van Auxerre en 10 km. van Toucy het dorpje Beauvoir in het glooiende landschap in het departement l’Yonne.

Een schitterend decor voor een heerlijke vakantie in een 250 jaar oude, geheel gerenoveerde herenboerderij op meer dan een hectare grond. Soms hoort u een tractor, soms een hinnikend paard, soms een auto, twee keer per dag de toeter van de bakker, maar meestal hoort u alleen maar de vogels en het zachte gekletter van de fontein in de vijver.

Dankzij de heldere lucht in deze streek en het ontbreken van omgevingslicht voltrekt zich op vele avonden een prachtig schouwspel aan de hemel.

Heerlijke Chambres d’hôtes van Nederlandse eigenaren (Ria en Stan) met vijf gastenkamers voor twee personen en een familiekamer tot zes personen alle met prive sanitair. Ook hebben wij leuke en rustig gelegen minicamping met 6 kampeerplaatsen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Kampeerplaatsen
 • Nederlands contactpersoon
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Table d'hotes
 • WiFi
 • Zwembad

Ria en Stan Vaal

Meer over de eigenaar Sluiten

Wat een rustige beleving op Domaine de Beauvoir, als je na een aantal uren toeren bij ons gaat logeren.

Domaine de Beauvoir wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Ria & Stan Vaal.

Wat maakt Domaine de Beauvoir uniek?
De rust en de ruimte welke U hier in onze prachtige regio kunt ervaren.

U kunt door Ria & Stan Vaal worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Ria & Stan Vaal
Wij heten u van harte welkom op Domaine de Beauvoir.
Ria en Stan Vaal.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Hortensia

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk

Heerlijk ontspannen en slapen op de boxspringbedden in onze kamer Hortensia en s’morgens uitgerust weer opstaan. En daarna een lekker …

max. 2 personen

Magnolia

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk

Heerlijk ontspannen en slapen op de boxspringbedden in onze kamer Magnolia en s’morgens uitgerust weer opstaan. En daarna een lekker …

max. 2 personen

Rosalia

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk

Heerlijk ontspannen en slapen op de boxspringbedden in onze kamer Rosalia en s’morgens uitgerust weer opstaan. En daarna een lekker …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 627 km

Wij wonen en werken met veel plezier sinds 2005 in Beauvoir in het NW van de Bourgogne, en ongeveer 1.5 uur ten zuiden van Parijs (A6) en 20 km ten westen van de grote stad Auxerre en waar naar verluidt de temperatuur gemiddeld genomen de aangenaamste streek van Frankrijk is.
Het voorjaar begint al vroeg (februari) en de herfst laat lang op zich wachten (eind november). Uiteraard hebben wij hier ook onze regenperiodes. Maar in het algemeen een lekkere temperatuur waar je lekker bij voelt, en dat op 650 kilometer van Utrecht.

In het glooiende landschap heeft de natuur veel te bieden. Bossen, weilanden, meertjes, vijvers, schilderachtige dorpjes en niet te vergeten: de rivier de Yonne die niet toegankelijk is voor de beroepsvaart.

VISSEN
Wie van vissen houdt, kan in deze rivier zijn hart ophalen. Dichterbij is een visvijver in het plaatsje Parly, vergunning noodzakelijk.

WANDELEN
Direct vanuit Domaine de Beauvoir kunt u aan prachtige wandelingen beginnen.
We hebben zelf enkele routes uitgezet, variërend van 1 tot 3 uur. Maar u kunt ook kiezen voor de overige uitgezette routes (totaal meer dan 400 km) wandelroutes waarvan er diverse Domaine de Beauvoir passeren. Deze routes bedragen 10 tot 30 kilometer en voeren langs de mooiste plekjes in de La Puisaye-Forterre.

FIETSEN
Volgens de kenner is de La Puisaye-Forterre een ideaal fietsgebied voor zowel recreatie, toeren als mountainbiken. Soms even wat zwaarder trapwerk te verrichten, waarbij het hellingspercentage kan oplopen tot boven de 10%. Neem je eigen elektrische fiets mee dan is dit allemaal geen probleem en bij thuiskomst is ook het opladen geen probleem.
Voor diegenen die geen fietsen meenemen hebben wij twee fietsen te huur. Om de omgeving fietsend te ontdekken hebben wij uiteraard gedetailleerde routekaarten.

GOLF
Wilt u golfen dat kan zeer zeker op ongeveer 15 km en dus 15 minuten autorijden: Domaine du Roncemay in Les Ormes.
Hier is een fraaie 9 en 18-holes baan aangelegd. Wilt u geen baan lopen maar lekker oefenen dan kunt u daar de practice bezoeken. Hier vindt u een overdekte en een niet overdekte drivingrange, putting green, mogelijkheden om te approachen en te chippen en u kunt drie volwaardige oefenholes lopen.

AUXERRE
Een middeleeuwse stad gelegen aan de rivier de Yonne met een prachtig historische centrum waar een mooie wandelroute is uitgestippeld door het Toeristenbureau.

VEZELAY
Een bedevaartsplaats op de pelgrimsroute naar Saint-Jacques de Compostella.

Een prachtig industrieel bouwwerk is het Pont Canal in Briare, een aquaduct over de Loire, ontworpen door Gustaf Eifel.

Le Sept Ecluses een sluizencomplex in het Canal de Briare, oftewel de zeven sluizen van Rogny Sept Ecluses, gerealiseerd in de 17e eeuw. Hier wordt maar liefst 23 meter hoogteverschil overbrugd.

CHATEAU GUÉDELON
Hier wordt handkracht, paard en wagen, met steen en hout een Middeleeuws kasteel gebouwd, met de bouwmethode uit de 13e eeuw. De werkzaamheden werden gestart in 1997 en het zal 25 jaren duren voordat het kasteel volledig zal zijn voltooid.

CHABLIS
Deze beroemde wijnstreek ligt ongeveer 50 km van Domaine de Beauvoir. Voor de wijnliefhebber een aanrader om diverse wijnhuizen te bezoeken b.v. Domaine Yvonne Vocoret in Maligny. Dus er is voldoende te beleven bij ons op Domaine de Beauvoir. Wij heten u van harte welkom.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Jacqueline kok

Prima verblijf, gezellige eigenaren

augustus 2022

8

Tineke van der Meijden

Wat een ontzettend leuke verrassing deze Domaine de Beauvoir. Een prachtige tuin met verschillende zit-mogelijkheden onder de bomen, parasol of in de schaduw met uitzicht op de lelievijver.
Je komt helemaal tot rust.
De ontvangst is heel hartelijk en gastvrij en het ontbijt is heerlijk uitgebreid en wordt aan tafel geserveerd.
Het nabijgelegen dorpje Toucy heeft o.m. 2 prima restaurants, supermarkten en leuk centrumpje.
In de omgeving is voldoende te zien en te ontdekken dat een verblijf van zeker minimaal 2 zo niet 3 dagen gevuld zijn.

augustus 2022

10

Roelof en Joke

We zijn zeer gastvrij ontvangen! Alles was TipTop in orde en we voelden er ons meteen thuis.

april 2022

10