Bel Any ligt in de streek Thiérache in het landschap van de Franse Ardennen. Op 300 km van Utrecht en toch helemaal in Frankrijk.

Bel Any staat voor een schitterend uitzicht, ruimte, stilte, goed eten, een heerlijk bed, stijlvolle kamers, uitgebreid ontbijt – en een eindeloze tuin met verschillende terrassen en picknick-plekken.

Als domaine beslaat Bel Any vijf hectare; een beekdal met een parktuin en weiden, ontsloten door een eigen wandelpad.

Any-Martin-Rieux ligt 10 km bezuiden de Belgische grens. Een prachtig heuvelland met uitgestrekte bossen van loofbomen. Overgaand in een afwisselend landschap van door heggen omzoomde weiden, beekjes, houtwallen, bloesems en akkers. Typerend zijn de vele kleine dorpen, gebouwd rond versterkte middeleeuwse kerken.

Het is goed slapen in Bel Any. De bedden zijn breed en lang, met uitstekende matrassen en dekbedden. De stilte is plattelands weldadig. Het enige licht ’s nachts komt van maan en sterren. De sterrennachten zijn fantastisch. Uniek in West-Europa door afwezigheid van lichtvervuiling. De rust is verkwikkend. Weinig autoverkeer, ideaal voor wandelaars.

Dieren die u bij ons in het wild aantreft zijn hazen, konijntjes, egels, hermelijnen, eekhoorns, fazanten en patrijzen. En heel veel soorten zang- en weidevogels. Voor verse eieren hebben we kippen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Elektrische laadpaal
 • Honden welkom in overleg
 • Kindvriendelijk
 • Lunchen mogelijk
 • Table d'hotes
 • WiFi

Marlies & Aernoud Witteveen

Meer over de eigenaar Sluiten

Bel Any wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Marlies & Aernoud Witteveen.

U kunt door Marlies & Aernoud Witteveen worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Écurie 1

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Op de begane grond, gelegen aan een eigen cour, met openslaande deuren toegankelijk vanuit de tuin. Eigen terraszitje.

max. 2 personen

Écurie 2

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Op de begane grond, gelegen aan een eigen cour, met openslaande deuren toegankelijk vanuit de tuin. Eigen terraszitje.

max. 2 personen

Écurie 3

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Op de begane grond, gelegen aan een eigen cour, met openslaande deuren toegankelijk vanuit de tuin. Eigen terraszitje.

max. 2 personen

Jardin

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Zeer ruime kamer op de verdieping van het huis. Ziet uit op het westen.

max. 2 personen

Village

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Zeer ruime kamer op de verdieping van het huis. Ziet uit op het oosten.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 301 km

Any-Martin-Rieux is een klein dorp (520 inwoners) in het hart van de Thiérache, westelijke Ardennen.

Een landschap van bos, heuvel en beek. Waaraan de door coulissen van hagen omzoomde weiden steeds verrassend afwisseling in kleur en diepte geven.

Ideaal om te wandelen. Om tochten langs stille weggetjes door het glooiend landschap te maken. Om de helderdonkere sterrennachten te ervaren.

De streek Thiérache ligt deels in het departement Aisne (02), deels in Ardennes (08) en voor een stuk in België (Hainaut).

Om de VVV-folder te citeren:
"De Ardenner Thiérache beslaat een groot, bosrijk natuurgebied, dat zich aan de noordkant van de rivier de Aisne uitstrekt tot Avesnes en Chimay waar de Oise ontspringt; aan de oostkant bevindt zich het plateau van Rocroi. Het is een streek met een geheel eigen karakter. Het landschap bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weilanden en akkers die door hagen zijn omzoomd."

De Thiérache is tevreden met haar eigen charmes en biedt weinig bruisend vertier. U zult het zonder golfclub, zwemparadijs, disco, themapark, musea, bijzondere galeries en speciale boutiques moeten stellen. Dat kan langdurig plezierig zijn.

De attracties in de nabije omgeving van Any-Martin-Rieux zijn van bescheiden allure. Pittoresque. Zoals de vrolijke brocantes; in lente en zomer zijn er elk weekeind een paar in de buurt.
En er zijn de talrijke middeleeuwse kerken, klein maar indrukwekkend, doordat ze als forten dienden.
Van heel andere orde: de zwartblauwe nachten die de sterren ongekend helder laten uitkomen, onbeschadigd door licht- en luchtvervuiling.

Zwemmen, zomerse verkoeling? Vlakbij, in een meertje in het bos.

Goede restaurants? Niet dik gezaaid, maar ze zijn er wel.

De versterkte kerken vertellen de geschiedenis van de Thiérache. In de 16de eeuw, tijdens de godsdienstoorlogen en de oorlog met Spanje, werd de streek vaak gebrandschat door bendes soldaten. Omdat er geen vestingsteden en burchten waren voorzag de bevolking de oorspronkelijke, vaak nog Romaanse, kerkjes van donjons - zware, verdedigbare torens. Sommige kerken werden nieuw gebouwd als fort, zoals in Jeantes.

Uit 1555 dateert de vestingstad Rocroi. Geheel in de vorm van een ster gebouwd, met 5 bolwerken en een diepe gracht. Eind 17de eeuw maakte de beroemde bouwmeester Vauban de stad nog geduchter. Aan Rocroi is drie eeuwen lang niets veranderd.

De Familistère in Guise. Het sociale paleis dat de kachelfabrikant Jean Baptiste Godin tussen 1856 en 1883 voor zijn arbeiders bouwde. Een unieke architecturale getuigenis van utopische motieven.

De Benedictijnse abdij van Saint-Michel-en-Thiérache werd in 945 gesticht door Ierse monniken.
Het klooster wordt gedomineerd door een buitengewone 17de-eeuwse kerkfaçade ontworpen door de Venetiaan Jean-Baptiste de Mornat, die het midden houdt tussen Italiaanse renaissance en geometrisch classicisme.
Elk jaar, sinds 1987, wordt in de abdijkerk van Saint-Michel het beroemde muziekfestival voor oude en barok muziek gehouden. Vooraanstaande musici uit verschillende landen komen hier bijeen om te musiceren en op informele wijze van gedachten te wisselen met het publiek.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

elsje van huet

Een geweldige plek, heerlijk geslapen en erg lekker ontbijt!
Een warme ontvangst, leuke huisdieren, absoluut een aanrader!

oktober 2021

10

Kees Harmens - Leen Nooyens

Geen Hilton maar een plaats waar je ongedwongen op vakantie bent. Heel gastvrij, een gezellige tafel vol met mensen waar zowel s\’ochtends als s\’avonds heerlijk gegeten, gedronken en gepraat kon worden. Naast een goede keuken werden we ook voorzien van bruikbare informatie over de omgeving. Een echte aanrader!

augustus 2015

10

Peter Blansjaar

We waren op doorreis en hebben daardoor slechts 1 nacht in dit mooi, grote huis verbleven. Het huis ademt Frankrijk en ligt prachtig. Wij hadden een ruime kamer met goed sanitair in de nok van het huis. Uitstekende fiets- en wandelomgeving.

oktober 2014

10

Lisa Schildt

Een goede plek om je zinnen te verzetten: heerlijke maaltijden, goede gesprekken gelardeerd met prikkelende stellingen, mooie landelijke omgeving, weinig te doen, dus je hoeft ook niks. Het dorpsleven trekt aan je voorbij aan de keukentafel.

oktober 2013

10