Deze chambres d’hôtes in de Corrèze is gevestigd in een landhuis met adellijke allure. Ooit hoorde het bij het naastgelegen bekende chateau de Chabrignac. Het kasteel met zijn sprookjesachtige torens werd tot voor kort nog bewoond door een adellijke familie.

De ommuurde manoir ligt aan het kerkplein van het dorp. Het is een voornaam gebouw dat vroeger als boerderij werd gebruikt. De bijgebouwen waren stallen en opslagplaatsen.

Nu zijn er op de eerste verdieping van het hoofdgebouw drie gastenkamers met eigen badkamer en toilet. Ze zijn ingericht met gevoel voor stijl, detail en comfort. Op de begane grond is een fijne gastenkeuken. Al het gerei is aanwezig om, als je dat wil, zelf een overheerlijke lunch en/of diner te bereiden, met al of niet kruiden uit de tuin …

In een van de bijgebouwen is een atelier (te gebruiken vanaf maart ’25). Via openslaande deuren komt vanuit het noorden een helder en neutraal licht binnen. Het manoir is omgeven door tuinen, een kleine fruitboomgaard en een wei die grenst aan het bos.

Gastvrouw Jasmijn kan haar artistieke talenten helemaal kwijt in haar manoir, en ook haar verlangen om wat duurzamer te leven …

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Nederlands contactpersoon
 • Ontbijt bij prijs inbegrepen
 • WiFi
Eigenaar chambres d'hôtes Le Manoir de Jasmine Corrèze

Jasmijn Doornewaard

Meer over de eigenaar Sluiten

Warm nest voor gasten

Met de realisatie van Le manoir de Jasmine en überhaupt het leven in Frankrijk, is een langgekoesterde droom van Jasmijn Doornewaard ofwel Jasmine, in vervulling gegaan. Ze wilde altijd al een gastenverblijf creëren waar ze mensen in een behaaglijke ambiance kon ontvangen. Ze wilde een karakteristiek Frans landhuis omtoveren tot een warm nest voorzien van moderne gemakken en met behoud van de oorspronkelijke charme.

Dat deed ze al meerdere keren met woningen in Nederland en dat is haar nu ook gelukt met het landhuis in Chabrignac.

Gevoel voor schoonheid en kwaliteit

Haar gevoel voor stijl, detail en kwaliteit zijn altijd bepalend. Met diezelfde nauwgezetheid ontvangt ze ook haar gasten. Ze doet er alles aan om van het verblijf in haar manoir een uiterst aangename ervaring te maken.

Inspiratie voor artiesten

Iedereen is van harte welkom bij Le manoir de Jasmine. Ook kunstenaars, artiesten, schrijvers en andere creatieven voelen zich thuis bij Jasmine. In en rondom het landhuis kunnen zij volop inspiratie opdoen. Het atelier staat hen ter beschikking om ingevingen om te zetten naar creatieve uitingen.

De artisticiteit van de gastvrouw zelf is ook aanzienlijk. Ze studeerde aan een creatieve beroepsopleiding in Nederland en produceert al van jongs af aan mooie creaties van en met allerlei materialen. Jasmine is autonoom vormgever waarbij de nadruk ligt op het werken op- en met papier en textiel. Daarnaast heeft ze een goed oog voor fotografie.

Lekker duurzaam

Duurzaamheid vindt ze best belangrijk. Dus gebruikt ze ecologische schoonmaak- en wasmiddelen. En ook in andere dingen vind je haar wens om duurzaam te leven terug.

In de gastenkeuken kun je bijvoorbeeld gefilterd drinkwater tappen uit een aparte kraan. Dat scheelt jou kosten, en het milieu plastic waterflessen.

De handdoeken? Van De Witte Lietaer, en gemaakt van biologisch katoen.

Bonne nuit!

Ook in de slaapkamer is gedacht aan duurzaamheid.

Zo zijn de bedden in haar gastenverblijf vervaardigd in de ambachtelijk werkplaats van Lavital, een specialist op het gebied van duurzame, circulaire matrassen, boxsprings en ledikanten. De matrassen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen als wol, paardenhaar, katoen, vlas, hennep en zeegras.

Het beddengoed van Yumeko is duurzaam geproduceerd en heeft gegarandeerd geen schade berokkend aan mens, dier en milieu.

Het linnengoed van Hemplin is gemaakt van hennep, de meest ecologische textielvezel die er is. Hennep wordt met slechts weinig water geteeld, zonder gebruik van insecticiden of onkruidverdelgers, en het is volledig composteerbaar.

Met liefde bewerkt

Veel van het meubilair en de snuisterijen zijn uit de streek. Oude spullen worden door haar met liefde bewerkt tot de soms pronkstukken die het nu zijn, mooi en functioneel tegelijk. En het sluit naadloos aan bij het duurzaam denken en doen van Jasmine.

 

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Kamer 1

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

31,5 m2

max. 2 personen

Kamer 2

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

25 m2

max. 2 personen

Kamer 3

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

33 m2


Omgeving

Afstand tot Utrecht 931 km

Het glooiende landschap hier in de Corrèze kent dichte bossen, diepe meren, meanderende rivieren en adembenemende valleien. Daarin scharrelen roodbruine Limousin runderen als voorbode van een rijke culinaire traditie.

CULTUUR
De Corrèze schurkt aan tegen de Dordogne, en heeft minstens zoveel te bieden:
- heel veel dorpen met de status ‘Plus beaux village de France’ bijvoorbeeld.
- Je vindt er ook mooie steden, en
- een rijke culturele historie: oude kastelen, watermolens en Romeinse bruggen markeren diverse periodes op de tijdlijn van de streek.

NATUUR
Je vindt er ook een overweldigende natuur. De Corrèze heeft net als het aangrenzende departement Creuse, de minste luchtvervuiling van Frankrijk. Van die zuivere weldadige lucht profiteert de natuur volop, met een grote verscheidenheid aan natuurlijke habitats voor dieren en een rijke flora.

Een bio-indicator voor luchtkwaliteit is de groei van korst- en baardmossen op stammen en takken van bomen. Zo groeien de struikvormige mossen die in de regio veelvuldig voorkomen, alleen in zeer schone lucht. Ze bevatten bovendien geneeskrachtige bestanddelen en worden gebruikt in parfums.

Er is een grote variatie aan wilde bloemen en planten zoals de wilde orchidee in het voorjaar. Er groeien vele eetbare plantensoorten en een schat aan vruchten in deze prachtige omgeving. Dan die typisch Franse lekkernij: paddenstoelen. Vooral de cantharel, het eekhoorntjesbrood en de grote parasolzwam groeien volop in het gebied.

In die schone lucht kijkt een vogelliefhebber zijn ogen uit. De rode wouw met zijn v-vormige staart zeilt boven de vallei. Even verderop grijpt een buizerd een muis. Op een rots in het bos zit een oehoe. Er zijn niet alleen roofvogels in de Corrèze. Hoor de groene – en grote bonte specht tikkend tegen een boomstam. Spot de roze-beige eikengaai met een toupetje op zijn kop. Een piepklein winterkoninkje steekt zijn staartje rechtop. Kraanvogels die met veel spektakel overvliegen in de lente en herfst.

De levendige natuur kent meer kleurrijke bewoners: reptielen en amfibieën, vlinders, libellen, gekleurde kevertjes, reeën, wilde zwijnen, vossen, boom- en steenmarters, visotters.

GASTRONOMIE
Lamsvlees, eenden- en ganzenproducten, kazen, noten en fruit typeren eveneens de regionale keuken.

FIETSEN
Het glooiende landschap van de Corrèze wordt afgewisseld met bergpartijen, meren, rivieren en valleien. Voor de fietsgenieters zijn er veel routes beschikbaar, ook vanuit het manoir. Voor de mountainbikers lopen er pittige tracks door de bossen.

WANDELEN
Al kuierend langs en door de prachtige vergezichten, verbaas je je soms over de veelzijdigheid van de Corrèze. De visrijke rivieren, de verkoelende meren waarin wordt gezwommen, de bruisende watervallen. De prachtige dorpjes aan de oevers, ontsnapt aan de tand des tijds.

Le manoir de Jasmine heeft routes beschikbaar dus vraag er gerust naar. Jasmine beveelt alvast de volgende wandeltochten bij of naar watervallen van harte aan. Zorg wel voor goed schoeisel.
• Les cascades de Murel in Albussac.
• Les cascades de Gimel in Gimel. Na of voor de wandeling kun je van juni tot september heerlijk lunchen bij ‘Harmonie du Monde’, lokaal, biologisch én heel muzikaal!

Er valt zoveel te genieten in de streek rondom Chabrignac, dat je het gewoon zelf maar eens moet meemaken hier. Start mooie herinneringen bij Le manoir de Jasmine.

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden