Luxe Nederlandse Gîte in Bourganeuf voor maximaal 6 personen met 3 slaapkamers en een badkamer. De bijgebouwen en voormalige stallen van de abdij zijn verbouwd tot sfeervolle, comfortabele vakantiehuisjes voor 4, 6 en 10 personen.

Zeer ruime vakantiewoning (105 m²) met drie slaapkamers. Woon-eet kamer met semi-open keuken en tuindeur naar het terras. Het huisje is voorzien van electrische verwarming. 

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's
L'Abbaye du Palais b&b Creuse

Sander en Marieke Haverkamp

Meer over de eigenaar Sluiten

Kleinschalig kindvriendelijk vakantiepark met hotelkamers, vakantiewoningen en pipowagens. Golf, wandel en fietsarrangementen. Kookvakanties.

l’Abbaye du Palais wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Saskia & Martijn Zandvliet-Breteler: “Gastvrije lekkerbekken.”

Wat maakt l’Abbaye du Palais uniek?
De persoonlijke benadering van de eigenaars en de magie die op deze voormalige Cistercienzer abdij nog altijd aanwezig is.

Overweegt u om een hapje mee te eten in l’Abbaye du Palais?
De specialiteiten van de kok zijn: zij koken op basis van de klassieke Franse keuken met invloeden uit andere landen/werelddelen.

Dineren kunt u al vanaf € 37,50 per persoon.

U kunt door Saskia & Martijn Zandvliet-Breteler worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 855 km

TOUR ZIZM
Tour Zizim In deze Middeleeuwse toren in Bourganeuf woonde de Turkse prins ‘Zizim’ in ballingschap. De toren is van binnen te bezichtigen en in de zomer geeft Saskia er rondleidingen in het Nederlands. Woensdag 11h00.

BIZON SAFARI
Bizon safari In een oude legertruck dwars door grazende kuddes bizons rijden met Nederlandstalige tekst en uitleg over deze dieren. Dat kan bij onze overburen. Leuk, spannend en informatief voor jong en oud.

LAC VASSIVIÈRE
Lac Vassiviere Een prachtig meer met een oppervlak van meer dan 1000 ha. voorzien van wandel- en fietspaden, zwemstrandjes, watersport faciliteiten, rondvaarten, museum en beeldentuin, ….

SCÉNOVISION
Scénovision Schitterende slecht-weer-attractie: een audio-visueel spektakel dat zich afspeelt in verschillende zalen en decors. Uitgebeeld wordt een geromantiseerd verhaal over een toenmalige distilleerderij in Benevent. De likeur Beneventine wordt weer geproduceerd en kan er worden geproefd en gekocht.

ARBRE EN ARBRE
Arbre en arbre, survival in de bomen Klimpark waar je hoog langs de boomtoppen kunt abseilen en tokkelen. Verschillende parcoursen; Vanaf 4 jaar.

VÉLORAIL DE LA MINE
Op een oud spoorlijntje nabij Bourganeuf kun je fiets-lorries huren (max. 4 of 5 personen per lorry). In verband met de logistiek kan er alleen op gezette tijden worden vertrokken. Reserveren verplicht, dus. Musée de la Mine In Bosmoreau-les-Mines waren ooit kolenmijnen. De kolen werden gebruikt om de porseleinovens in Limoges te stoken. Er is nu een klein museum in het stadhuis. Er is tevens een oud schoollokaal ingericht, compleet met houten schoolbankjes.

LES LOUPS DE CHABRIÈRE
Educatief park over de wolf en zijn habitat. Prachtig aangelegd.

LABYRINTHE GÉANTEDE GUÉRET
Reusachtig labyrint waar je aan de hand van een vragenlijst (ook in het Nederlands) op onderwerp, bijvoorbeeld sport of geschiedenis, de juiste weg naar de uitgang moet zien te vinden.

CHATEAU DE VILLEMONTEIX
Stoer kasteel uit de 15e eeuw nabij Chenerailles. Fraai ingericht met antiek meubilair en vele (wand)tapijten uit Aubusson. Rondleidingen van april – november.

VILLAGE SCULPTÉ DE MASGOT
Masgot is een pitoresque dorpje waar de beelhouwer François Michaud 200 jaar geleden zijn sporen heeft nagelaten. Nu is het de thuisbasis van de sculptuurschool die in de zomermaanden op l’Abbaye du Palais beeldhouwworkshops geeft. Leuk dorpje om te bezoeken en eventueel te lunchen in de lokale auberge.

MAISON DU TAPISSIER
Dit is niet het tapijtenmuseum waar de -vooral moderne- Aubusson tapijten ten toon worden gesteld. Hier wordt gedemonstreerd hoe deze wereldberoemde tapijten worden gefabriceerd.

PONY VERHUUR
Elevage du Palais pony verhuur Bij de overburen die ook een bizon fokkerij hebben kun je ponies huren. Je kunt er ook (onder begeleiding) buitenritten maken.

GOLF
Golf de Bourganeuf 9-holes Op steenworp afstand: onze ‘eigen’ golfbaan van Bourganeuf. Een korte, maar technisch lastige baan. Een uitdaging dus. Golf de la Porcelaine 18 holes Een schitterende 18-holes baan waar al onze gasten met enthousiaste verhalen van terugkomen. Slope 135 en veel hoogteverschillen. Goed voor de conditie.

Lees meer

Lees minder


Gîtes van deze eigenaar

Arrangementen, workshops en bijzonderheden