Een goed bed en eerlijk & heerlijk eten zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. Het mooie uitzicht, de smaakvol ingerichte ruime kamers en de vaak boeiende, inspirerende tafelgesprekken maken het verblijf speciaal.

L'Oustal dateert van rond 1850, heeft ruim 2 hectare eigen terrein en ligt te midden van landbouwgrond waarop het ene jaar tarwe en het andere jaar zonnebloemen worden verbouwd. Kenmerkend voor het landschap zijn de hagen, bosschages en weitjes tussen de landbouwgrond, geliefde plaatsen voor dieren als reeën, dassen, zwijnen en vogels

Bent u graag buiten in de natuur? Neemt u graag de tijd om te lezen? Kijkt u graag naar vogels, planten, vlinders? Houdt u van wandelen of fietsen?
Vinden uw kinderen het leuk om de eieren van onze kippen te rapen, diersporen te ontdekken, te schilderen, rond het kampvuur te zitten?
Is een maaltijd voor u ook een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten? Vindt u het aangenaam om in een hangmat te mijmeren met uitzicht op de Pyreneeën? Tekent of schildert u of geeft u de voorkeur aan de camera?

Dan zult u zich zeker thuis voelen op l'Oustal!

Een verblijf op l'Oustal is alle seizoenen de moeite waard.
In het voorjaar zijn de weitjes vol wilde orchideeën en veldbloemen, Bijeneter en Hop keren terug om voor nageslacht te zorgen, we horen en zien uilen die 's nachts op jacht gaan om eten voor hun kroost te vergaren. I
n de zomermaanden verstilt de natuur, u kunt een (berg)wandeling maken, een rustdag houden op het terras, een markt bezoeken of genieten van het culturele aanbod.
Het najaar is de ideale tijd om ook naar de bergen te gaan en iets later in het seizoen te genieten van de indian summer.
In de winter is het zicht op de Pyreneeën het mooist: een horizon bestaande uit een witte bergketen en tijdens een wandeling in de sneeuw lijkt het alsof er alleen een vredige wereld bestaat.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Bij een zwemmeer
 • Eigen sanitair
 • Honden welkom in overleg
 • Kindvriendelijk
 • Lunchen mogelijk
 • Nederlands contactpersoon
 • Table d'hotes
 • WiFi
L'Oustal eigenaren

Erna Spreij en Ruud Garama

Meer over de eigenaar Sluiten

Sfeervol, authentiek met aandacht voor biodiversiteit.

l’Oustal wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Ena Spreij & Ruud Garama: “Gastvrij, geïnteresseerd in mens, dier en maatschappij.”

Wat maakt l’Oustal uniek?
Het pand, de ruime kamers, het schitterende uitzicht en het brede interessegebied van de eigenaren. “Naast dat wij onze boterham moeten verdienen, vinden wij het prettig dat onze gasten genieten van al het moois dat onze streek te bieden heeft.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in l’Oustal?
De specialiteiten van de kok zijn: wereldkeuken, gebruik van lokale, veelal biologische producten.

Dineren kunt u al vanaf € 29 per persoon.

Bij l’Oustal kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
– Vegetarische keuken
– Glutenallergie
– Notenallergie

U kunt door Ena Spreij & Ruud Garama worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Ena Spreij & Ruud Garama
Van april tot juni organiseren wij diverse natuur-themareizen. Met een specialist op zoek naar orchideeën, vlinders of vogels.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor wandelweken in september en oktober.

Zou u zelf een themaweek willen organiseren en met een groepje bij ons willen verblijven, dan kunnen wij dat faciliteren ( overnachtingen, maaltijden, vervoer).

Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 4 personen

Hulotte

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Gedeeld toilet
 • Kinderbed mogelijk
 • Tweepersoonsbed
 • Zithoek

Er is een klein schrijftafeltje, een grote legkast en een plaats om kleding op te hangen. Hulotte ligt op het …

max. 4 personen

La Poutre

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kinderbed mogelijk
 • Tweepersoonsbed

Deze kamer kenmerkt zich door fraaie oude houten balken en een schuin plafond tot een hoogte van 4 meter. Alle …

Le Picou

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kinderbed mogelijk
 • Tweepersoonsbed
 • Zithoek

Deze kamer ligt op het zuiden en vanuit uw raam kijkt u dus naar de Pyreneeën. Ook Le Picou heeft …

Lyra

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Naast een mooie marmeren schouw vindt u op deze kamer 2 luie stoelen, een fraai oud bureau en een ingebouwde …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1213 km

Gelegen tussen de riviertjes de Lèze en de Arize met een schitterend uitzicht op de Pyreneeën heeft de omgeving op gebied van natuur en cultuur veel te bieden.

VERSCHEIDENHEID IN LANDSCHAP
Door de korte aanloop naar een bergketen als de Pyreneeën is er een grote verscheidenheid in landschap. Het ruige hooggebergte met zijn sneeuw, meren en woeste rivieren heeft een totaal andere flora en fauna dan het lieflijke landschap 20 km verderop. En in die overgang van bergen naar heuvelachtig cultuurlandschap bevindt zich een uitgestrekt gemengd bos dat weer zijn eigen bewoners kent en waar de Fransen in het najaar naar eetbare paddenstoelen zoeken.

MONTSÉGUR
De Montségur, gebouwd op een 1200 meter hoge rots en symbool van het verzet van de Katharen torent uit boven de uitlopers van de Pyreneeën. Er bestaan verschillende interpretaties over de geloofsbeleving van de Katharen. Vaststaat dat aan het begin van de 13e eeuw paus Innocentius III opriep tot een kruistocht tegen de Katharen resulterend in de val van de Montségur in 1244, de hoofdzetel van het Katharisme, waarbij de bewoners een afschuwelijke gewelddadige dood stierven. Roquefixade was ook een toevluchtsoord voor Katharen. De ruïnes van het voormalige kasteel lijken wel rechtstreeks uit de rots gehouwen.

MUZIEKFESTIVAL
In augustus is er in het kerkje van Roqefixade het muziekfestival “Musica del temps passat” en wij hebben inmiddels de traditie om samen met onze gasten een concert te bezoeken. We beginnen de avond met een uitgebreide “pic-nic” aan de voet van het kasteel vanwaar we schitterend zicht hebben op de bergen om ons heen met de ondergaande zon om vervolgens te genieten van de muziek. www.roquefixade.fr/soirees-musicales-roquefixade

MIREPOIX
Naar het oosten toe vindt u Mirepoix een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, een plein omgeven door een galerij van balken en een fraaie kerk. In augustus vindt hier altijd een vrolijk marionettenfestival plaats. www.MIMA-festival.com.

In het dorpje Vals staat een eenvoudig rotskerkje uit de 11e eeuw met verrassend fraaie fresco’s.

FOIX
Foix, aan de rivier de Ariège, is met zijn 10.000 inwoners de hoofdstad van het departement. Het in 1000 gebouwde kasteel kijkt neer op het stadje met zijn restaurantjes en winkeltjes.

CARLA BAYLE
Vanuit l’Oustal hebben we zicht op Carla Bayle, een lief middeleeuws stadje en woonplaats van Pierre Bayle, een protestantse schrijver en filosoof, vervolgd vanwege zijn geloof en daarom eind 17e eeuw gevlucht naar Rotterdam. De aanwezigheid van een protestants kerkje, een bord met “eeuwige vriendschap met Rotterdam” verwijst naar dit verleden. In de zomermaanden ontwaakt dit plaatsje uit zijn slaap en openen alle galerieën hun deuren, is er levende muziek op het plein en zijn er natuurlijk lekkere hapjes te verkrijgen.

SAINT-LIZIER
Naar het zuidwesten toe vindt u Saint Lizier, met een middeleeuwse boven- en benedenstad. De Kathedraal heeft een mooie kloosterhof en is een etappe op een van de klassieke pelgrimsroutes naar Santiago. Jaarlijks is Saint Lizier het decor voor een muziekfestival, in 2012 stond Claude Debussy centraal, in verband met zijn 150e geboortedag. www.festivalsaintlizier.com. Een weekend in september vullen de straatjes van het stadje zich met “artisans”: meubelmakers, glasblazers, pottenbakkers, schilders, ontwerpers van kleding laten u graag hun werk zien. Een maand later geeft Saint Lizier ruimte aan een biologische jaarmarkt.

Muziek speelt een belangrijke rol, getuige het grote aantal koren. In kleine kerkjes worden regelmatig concerten gegeven van een verrassend hoog niveau. Maar er zijn ook grotere festivals met uiteenlopende muziekstijlen. Voor liefhebbers van wereldmuziek en een hippieachtige sfeer is het festival Terre de Couleurs in Daumazan. Saint Ybars geeft podium aan Kumpania, een evenement waarin muziek en cultuur van de Balkan centraal staat.

PREHISTORIE
Ook de prehistorie heeft haar sporen achtergelaten in de Ariège. De grotten van Niaux zijn zeer de moeite waard, na een wandeling door de grot komt u in de “salon” waar fraaie tekeningen van bizons, paarden en gemzen bewaard zijn gebleven www.niaux.net Als u van Mas d’Azil naar Camarade rijdt, komt u door de grot van Mas d’Azil , een bijzondere gewaarwording om door een grot te rijden. Uiteraard kunt u de grot ook bezoeken. Het “Het Parc de la Préhistoire” is een bezoek waard, zeker voor kinderen. De bezoeker kan op een aantrekkelijke manier kennis maken met diverse aspecten van de prehistorie.

TOULOUSE
Op 45 minuten rijden van L’Oustal, staat u in het centrum van Toulouse, na Parijs de grootste studentenstad van Frankrijk. Dus het spreekt voor zich dat naast de culturele bezienswaardigheden ”la ville rose” bruist van eethuisjes, cafés en terrassen. www.toulouse-tourisme.com.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Anneline van der Zon

L’Oustal is voor ons onbezorgd genieten van prachtig uitzicht, een heerlijke tuin waarin onze kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan, een fijne ruime mooie familiekamer, overheerlijk eten, bijzondere gesprekken, veel aandacht voor bomen, bloemen, insecten, dieren, vlinders.

Dit alles in een ongedwongen sfeer die maakt dat je hier altijd langer had willen blijven. Ruud en Erna zorgen met hun oprechte aandacht en gastvrijheid voor een heerlijk verblijf.

augustus 2018

10

Ruud en Yvonne

Authentieke, vriendelijke gastvrijheid, zorg en betrokkenheid van (de eigenaars) Ruud en Erna op een bijzondere locatie met – bij helder weer – een prachtig uitzicht op de (besneeuwde) toppen van de Pyreneeën.

Daarbij zijn het uitgebreide ontbijt en het diner voortreffelijk! In het nabij gelegen Sieuras heeft Ruud ons de overwinterende ransuilen laten zien. Ondanks hun formidabele schutkleuren waren ze niet opgewassen tegen zijn geoefende oog.

En voor de koersers onder ons: natuurlijk lonken de Pyreneeëncols, maar voor een stevige intervaltraining kun je zo vanuit L’Oustal de heuvels in.

november 2015

10

Henk en An

Zeer bijzondere locatie. Wat een uitzicht en wat een natuur. Waar vind je nou een nest met jonge uilen, een grote vleermuizenkolonie achter een raamluik, een tuin vol kolibrievlinders en rent er plotseling een eekhoorn over het grasveld. Maar het belangrijkst van al zijn de fantastische gastvrouw en gastheer Ena en Ruud. Heel relaxt. Heerlijke lange avonden aan het diner. (H)eerlijk eten. Ook goede bedden. Wij hebben geslapen in de grootste kamer La Poutre. Aan te bevelen. Voor ons zeker een adres om terug naar toe te gaan.

juni 2015

10

Arrangementen, workshops en bijzonderheden