Gastenkamer in grote boerderij, eigen terras, schitterend gelegen in de bergen van de Pyreneeën.

Mas Taillet is een groot landgoed met een grote middeleeuwse boerderij. Deze bestaat uit het hoofdhuis dat we 'la maison de Xatart' noemen en een groot bijgebouw, de stallen. Op de zolder van het vroegere knechtenhuis hebben we een gastenkamer, een chambre d'hôtes ingericht. De eigenaren, Dick en Ron, wonen in de verbouwde stallen ernaast.

Vanaf het terras bij het zwembad zie je de hoge bergtoppen van de Pyreneeën. Voor het huis kijk je uit op de vallei van de rivier de Tech.
Het is er erg rustig, de asfaltweg eindigt bij het domein en gaat over in een zandpad waar enkel af en toe de buren passeren. Rondom het huis ligt 47 hectare eigen grond, kastanjebossen, een kabbelend bergbeekje, heideveldjes en weilanden.

Overal kan je wandelen. Vanaf het huis zijn diverse lange wandelingen in de bergen te maken. Voor de beginner en voor de geoefende wandelaar is het een paradijs. maar voor sommige gasten is het voldoende om rondom het huis te genieten van de kwetterende vogels en van onze honden en poezen die altijd in de buurt zijn.

En natuurlijk is het heerlijk om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Kindvriendelijk
 • Table d'hotes
 • Wasmachine
 • WiFi
 • Zwembad

Ron Vos en Dick Blancke

Meer over de eigenaar Sluiten

Een ruime sfeervolle kamer op een prachtig plekje van waaruit u schitterende bergwandelingen kunt maken.

Mas Taillet, chambre d’hôte wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Ron Vos en Dick Blancke: “Wij wonen al jaren in Frankrijk op dit prachtige plekje en willen er alles aan doen om het u naar de zin te maken in uw vakantie.”

Wat maakt Mas Taillet, chambre d’hôte uniek?
De mooie locatie in de bergen en toch is de Middellandse Zee in een uur te bereiken. “Omdat we hetzelf fijn vinden op deze plek te wonen en omdat er zoveel ruimte is willen we dat graag delen met anderen.”

U kunt door Ron Vos en Dick Blancke worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Chambre d’hôtes Inclus Petit Déjeuner

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Tweepersoonsbed
 • Zithoek

Gezellige kamer onder reusachtige balk, met een comfortabel tweepersoonsbed, eethoekje voor het ontbijt bij slecht weer, twee fauteuils, koelkast, senseokoffiezetapparaat …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1377 km

Met de auto zijn er uitstapjes te maken naar historische stadjes, zowel in Frankrijk als Spanje. De kust van de Middellandse Zee is in een uur te bereiken.

PRATS DE MOLLO, gezellig vestingstadje met veel historie.
Het stadje Prats de Mollo is een doolhof van kleine straatjes, pleintjes, poorten en nauwe doorgangen. Van oorsprong is het een vestingstad en de muren en poorten rondom de stad zijn nog overal te zien. Er zijn enkele restaurants, er is een bar en een kruidenier, bakker, boekenwinkel, kledingwinkeltjes, supermarkt, slager, etc. In de zomermaanden zijn er veel aktiviteiten zoals rommelmarkt, live muziek op de pleintjes, een avond met straatmuziekgroepen, een boekenmarkt, etc. Het is een gezellige drukte, maar zeker geen massatoerisme. Vaak herkennen de plaatselijke winkeliers je al na een paar dagen.

De kerk van St. Juste en St. Ruffine domineert het stadscentrum. In de zomer is deze kerk ’s middags open. Ook is er een klein kapelletje, gewijd aan deze twee heiligen. Een plaatselijk kunstenaar heeft aktief gewerkt aan de restauratie en heeft prachtige glas in lood ramen gemaakt.

FORT LA GARDE
Het fort la Garde is te bezichtigen. U kunt er naar toe wandelen vanaf ons huis en ter plekke een kaartje kopen. Of een kaartje kopen bij het Office de Tourisme en wachten op een busje dat geregeld mensen naar boven brengt. In de zomermaanden is er een schouwspel over het leven in het fort en in het stadje, rondom 1700.

WANDELEN
Rondom Prats de Mollo kan er gewandeld worden in de bergen. Het Office de Tourisme heeft een boekje met 26 wandelingen. Die variëren van gemakkelijk en kort, tot zeer moeilijk en lang. Vanaf ons huis beginnen verschillende wandelingen.

SPELEN BOVEN DE RIVIER
Verder is er een leuk speelterrein boven de rivier de Tech. Moulin du Bos. Er zijn daar netten over de rivier gespannen waarin gespeeld kan worden met een reuzenbal, waarin je kunt klauteren en schommelen. Alles op een veilige manier. Dit is heel leuk voor de jongere kinderen! Er is een picknick terrein waarop je zelf meegebrachte lekkernijen kunt opeten. Alles is aanwezig voor een succesvol dagje uit.

CANYONING
In de buurt is een Canyoing centrum. Zij organiseren deze aktiviteit voor beginnende en geoefende sportievelingen. Je vertrekt ’s morgens met een busje naar de plaats waar de aktiviteit is. Er zijn zelfs meerdaagse arrangementen te maken. Je daalt af tussen de rotsen van de rivier de Tech, glijdt langs watervallen en klautert door de rivierbedding. De organisatie Canyoing Inextremis-aventura heeft geschoolde begeleiding.

Lees meer

Lees minder


Gîtes van deze eigenaar

Arrangementen, workshops en bijzonderheden