Maison Valvert wil een plek zijn voor vakantiegangers die de rust zoeken om even op adem te komen.

De 18-eeuwse Mas wordt omgeven door de beboste heuvels van de Petit Luberon waarop de gasten een schitterend uitzicht hebben vanaf het 7,7 hectare grote domein waarin oude eiken, kerselaren en olijfbomen voor schaduw zorgen en de lavendelvelden hun zalige geur verspreiden.

Het domein verschikt over een verwarmd zwembad (met zonne-energie), pétanque-piste, prachtige tuin met kurk-eiken en lavendel, gratis parking en gratis wifi op het domein.

Ook wie graag de natuur intrekt, is hier aan het juiste adres: u kan rondwandelen op het domein of in de streek er rond.

We hebben eveneens enkele e-bikes te huur met een goed uitgestippeld parcours om de volledige Luberon te leren kennen.

Het centrum van Bonnieux, een schitterend dorpje, ligt slechts 1200 m van het domein verwijderd. U kan er genieten van een wekelijkse markt.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Airconditioning
 • Eigen sanitair
 • WiFi
 • Zwembad

Valvert wordt gerund door de Belgische eigenaar Cathy Herssens.

U kunt door Cathy Herssens worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels

Meer over Cathy
Toen ik oog in oog stond met Maison Valvert was het liefde op het eerste zicht : een 18de eeuwse mas met een oninneembaar uitzicht op de Petit Luberon waarvan ik meteen het potentieel onderkende. Ik greep de kans met beide handen aan, en ging er aan de slag. Een 2-tal jaar na de opstart leerde ik mijn partner Pierre Darge, journalist, globetrotter & auteur kennen toen die langskwam voor een reportage. Hij viel niet enkel voor de charmes van de Luberon en van Maison Valvert maar ook voor die van mij.

Ondertussen hebben we Maison Valvert uitgebouwd tot een juweeltje van rust en klasse en hebben we samen de gastvrijheid op hoog niveau getild.

Meer dan 10 jaar later is de B&B nog steeds onze trots en geniet ik nog altijd van mijn job. Al blijft het elke dag knokken maar die uitdaging is er wel één die in 300 dagen zon per jaar baadt, om nog van de heldere luchten, de prachtige natuur en de immer verrijkende kennismaking met onze uitzonderlijke gasten te zwijgen!

We kijken er dan ook naar uit om jullie te mogen verwelkomen.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

La Cabane de Valvert

 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

De ultieme ervaring moet u hogerop zoeken. De boomhut hangt 4 meter boven de grond in de kruin van enkele …

max. 2 personen

Les Dentelles du Montmirail 1

 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

Kamer 1 op de eerste verdieping geniet ’s morgens via het raam aan de oostzijde volop van het eerste licht, …

max. 2 personen

Les Dentelles du Montmirail 2

 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

Gelegen op de eerste verdieping met uitzicht over de Petit Luberon. Lichte kleuren overheersen er en het hedendaagse meubilair draagt …

max. 2 personen

Mont de Vaucluse

 • Badkamer met douche
 • Televisie

De meest gevraagde kamer ligt op het gelijkvloers en biedt een uitzicht op zowel het zwembad als de Petit Luberon. …

max. 3 personen

Mont Ventoux

 • Badkamer met douche en ligbad
 • Televisie

De ideale plek voor gasten die zich letterlijk het best op hun gemak voelen in de schaduw. Gelegen op het …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1162 km

FIETSEN
U kan (elektrische) fietsen, mountainbikes en scooters huren om de buurt te verkennen.

GOLF
In een diameter van 30 km is er mogelijkheid tot golf (Golf Provence Country Club de Saumane, 18 holes, op 27 km & Golf Pitch 130 in Villars, 9 holes, op 19km), tennis en boogschieten.

MET DE CV
Voor de liefhebbers van slow-tourism bestaat de mogelijkheid om 2 cv’s te huren met bijhorend parcours.

RESTAURANTS
Op een steenworp van het domein bevinden zich 10-tallen goede restaurants van pizzeria tot zelfs een 2-sterren restaurant ..

DORPEN EN STEDEN
Er zijn de klassiekers zoals de historische, kleine dorpjes Lourmarin, Gordes of Ménerbes en iets verderop Avignon en Aix-en-Provence.

Denk ook aan de mogelijkheden iets verder: zo is er Marseille, culturele hoofdstad 2013 met een wandeling door de Panier , het oudste kwartier van Marseille, architecturale pareltjes zoals het MuCem, de zee en natuurlijk bouillabaise,…

NATUUR
Er is de gulle natuur met wijngaarden, olijfbomen en lavendel.

KUNST
Liefhebbers van hedendaagse kunst en architectuur kunnen terecht op het domein van Château Lacoste in Le Puy Saint Réparade, in een wereld van strak gelijnde gebouwen, zonder geluiden en ogenschijnlijk zonder auto’s.
Een architecturale parel van de Japanse architect Tadao Ando, Jean Nouvel en Frank Gehry.
Wie een kleine twee uur vrij heeft, kan een trage wandeling maken langs de twintig uitingen van hedendaagse, beeldende kunst, elk met hun eigenheid.

KLOOSTER
La Chapelle d’Ô maakt deel uit van een 17de eeuws recoletten klooster, ligt er helemaal verstild bij en is maar zelden te bezoeken.
Het interieur is van alle opsmuk ontdaan, met uitzondering van elke constructies van Louise Bourgeois : een eenvoudig kruis, een eigenzinnige biechtstoel, enkele kleine beeldjes, een spin op de muur.
Le couvent d’Ô in Bonnieux is uitzonderlijk geopend voor bezoekers van 1 tot 31 juli en van 1 tot 10 september, telkens van 10 tot 13 u.

TUIN
In Bonnieux bestaat een unieke, groene plek, de Jardin de la Louve, die door Nicole de Vésian, voormalig artistiek directeur van Hermès, op de kaart werd gezet. Met een zetje van haar vriend Issey Myake. De ontwerpster is ons al een paar jaar ontvallen maar haar tuin getuigt nog altijd van haar verfijnde smaak en van de unieke inpassing in het glooiende landschap van de Luberon. Omdat de tuin privé bezit is, is hij maar sporadisch te bezichtigen. Al is er altijd wel een plaatsje voor onze gasten.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Diminique

Alsof we bij vrienden werden onthaald, wat n warm en charmant verblijf is dit. Stijlvol en gezellig, we komen er zeker nog eens terug!

april 2022

10