G
Gastronomie van de Lot

In de Lot staat gastronomie hoog in het vaandel.

Zo is Lalbenque, waar de belangrijkste jaarlijkse truffelmarkt wordt gehouden, in heel Frankrijk en zelfs ver daarbuiten bekend.

Ook zijn er tal van walnotengaarden, waarvan de walnoten, die gezien worden als een van de beste soorten ter wereld, op allerlei marktjes puur natuur, verwerkt in patisserie of als walnotenlikeur of -wijn worden aangeboden. Ze zijn zelfs terug te vinden in Lindt chocolade en in kleine stukjes op de ijsjes van McDonald’s!

Walnoten en truffels vormen slechts een klein gedeelte van het enorme streekproductenscala van de Lot. Je vindt hier ook de nodige eenden- en ganzengerechten, zoals foie gras, magret de canard, confit de canard, allerlei kazen, vruchten en groente en in toenemende mate verschillende kruiden waaronder lavendel en saffraan. En niet te vergeten de donkerrode Cahorswijnen, die prachtig met de streekgerechten te combineren zijn. Niet verwonderlijk dus dat we ons door dit alles hebben laten inspireren tot allerlei gastronomische activiteiten….

En ook als u de voorkeur geeft aan pescetarisch of vegan, bereiden we graag extra gezonde en creatieve gerechten voor u.

Eetavonden
Om te beginnen organiseren we in het hoogseizoen 2 keer per week een eetavond, die kan bestaan uit BBQ, Tapas, Pizza of Soirée Française (met allerlei kazen, paté’s, quiches, broden, crêpes, enz.). We beginnen dan altijd met de kinderen zodat die óf tijdig kunnen gaan slapen óf met leeftijdgenootjes nog lekker even te gaan spelen. Daarna kunnen de volwassenen dan heerlijk rustig aan tafel.

Table d’Hôtes
Buiten het hoogseizoen bestaat er vrijwel altijd de mogelijkheid tot table d’hôtes. Maar ook in de maanden juli en augustus bieden we bij voldoende interesse de gelegenheid om met een klein gezelschap van verschillende dinergangen in combinatie met bijpassende wijnen te genieten. Zie daarover de nadere informatie op onze aparte pagina.

Wijnproeverij
In kleine groepjes proeven we blind tal van wijnen en bij de overgang van wit naar rosé en van rosé naar rood komt een aantal amuses ter tafel. Aan de verschillende wijnen geven we telkens scores voor geur, kleur en smaak. De proeverij wordt gecombineerd met tal van wijnvragen zodat we ook wat meer over de wijnen te weten komen. Uiteindelijk worden de geproefde wijnen onder de deelnemers verloot.