champagne ardenne bourgogne chambres d'hôtes

Ontdekken

L
Levensgenieter arrangement: Bourgogne en Champagne Ardenne

Frankrijk is een veelzijdig land dat heel wat te bieden heeft. Ieder departement heeft zo z’n eigen charme. Wil je in je vakantie genieten van twee departementen? Dan hebben we een mooi en voordelig arrangement voor je!

Twee departementen in één vakantie

Met het Levensgenieter-arrangement verblijf je een dag of drie, vier in de Haute-Marne (in de streek Champagne-Ardenne) in de Grand-Est en een dag of drie, vier in de Côte d’Or in de Bourgogne. Beide departementen grenzen aan elkaar.

En hoe verschillend ook, ze hebben ook wat gemeen: de natuur is prachtig, het is rijk aan cultuur en geschiedenis, en je kan er heerlijk eten, wijn proeven, wandelen en fietsen.

Hele prettige verblijfplaatsen!

De Côte d’Or ga je vanuit Manoir Bonpassage verkennen, en de Haute-Marne vanuit de knusse chambres d’hôtes Papillon.

Manoir Bonpassage chambres d'hôtesIn het prachtige landhuis Manoir Bonpassage wacht je het warme welkom van Annemiek en Ruud. Het kleine charme hotel in de Bourgogne beschikt over 8 tweepersoonskamers en een klein restaurant waar Ruud de scepter zwaait, of toepasselijker het koksmes. Hij laat je kennis maken met typische Franse gerechten terwijl Annemiek ervoor zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Van het ontbijtbuffet, een drankje op het terras tot een heerlijk drie-gangen diner.

 

Papillon vacances chambres d'hôtesChambres d’hôtes Papillon, in het uiterste puntje van de landstreek Champagne-Ardenne, is een B&B zoals door de Fransen bedacht. Kleinschalig en authentiek met een huiselijke sfeer. Carol en Gérard geven je een waar ‘thuisgevoel’. Je logeert in een prachtige tweepersoonskamer met eigen sanitair. ‘s Ochtends is er een lekker ontbijt en ’s avonds schuif je aan de grote familietafel aan, waar gezamenlijk genoten wordt van de door Carol en Gérard bereide table d’hôtes.

De omgeving

Tijdens je verblijf in de Côte d’Or kan je bijvoorbeeld een tocht maken over de prestigieuze Route des Grands Crus, met natuurlijk een bezoek aan één of meerdere caves voor een degustatie.

En in het departement de Haute-Marne (dat ligt in de Champagne Ardenne) kan je genieten van de meren rondom het Plateau de Langres en van het gelijknamige vestingstadje waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. De Haute Marne heeft zowel wijngaarden als champagnevelden. De eerste champagnehuizen liggen op maar een uur rijden.

Je gastheer en -vrouw op beide plekken kennen hun streek goed en hebben heel wat tips voor je.

Ook de reisdag wordt een heerlijke vakantiedag. Het is bijvoorbeeld een perfecte gelegenheid om de mooie en historisch interessante stad Dijon eens te bekijken. De afstand tussen Thury en Champsevraine is zo’n 165 km. Je kan de snelweg nemen, maar je kan ook kiezen voor de route over de binnenwegen.

Het programma

Je kunt kiezen uit de 7-daagse of de 9-daagse reis. Het Levensgenieter-arrangement kan, afhankelijk van de beschikbaarheid, op elke weekdag starten.

 • Aankomst in Thury vanaf 16.00 uur
 • 3 of 4 dagen Bourgogne
 • Reisdag van Thury naar Champsevraine-Corgnirnon
 • Aankomst in Champsevraine-Corgirnon vanaf 16.00 uur
 • 3 of 4 dagen Champagne-Ardenne
 • Terugreis op dag 7 of dag 9

Je kan ook eerst naar de Champagne-Ardenne gaan, en dan naar de Côte-d’Or.

Wat kost het?

Afhankelijk van de keuze en beschikbaarheid van de kamers, bedraagt de totaalprijs op basis van een tweepersoonskamer:

 • 7-daagse reis tussen de € 781- en € 883,- voor 2 personen
 • 9-daagse reis tussen de € 925,- en € 1.102,- voor 2 personen

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • 3 of 4 overnachting bij Manoir Bonpassage op basis van een tweepersoonskamer
 • 3 of 4 overnachting bij Papillon op basis van een tweepersoonskamer
 • alle dagen ontbijt
 • twee keer drie-gangenmenu en twee keer table d’hôtes

Overigens wordt bij Manoir Bonpassage op donderdag en zondag niet gekookt, en bij Papillon op dinsdag niet.

Meer weten?

Met deze prachtige 7- of 9-daagse reis krijg je van beide departementen een mooie indruk. Een bijzondere combinatiereis voor de echte levensgenieter die houdt van gezelligheid, heerlijk eten, een goed glas wijn en een prachtige omgeving.

Wil je meer weten, of wil je deze 7- of 9-daagse reis reserveren, stuur dan bij de eigenaargegevens een berichtje naar Carol & Gérard of naar Ruud & Annemiek.