Bloesemremedie frankrijk

Natuur

B
Bloesemremedies

De wondere wereld van bloesemremedies

Zo lang Sandra zich kan herinneren is ze omgeven door bloemen. De lijn van haar voorouders (tot voor 1650) waren bloemen- en boomkwekers. Niets liever prutte ze bij opa en oma in de tuin en maakte ze “soep” van modder, gras en bloemen in een emmer.

Vandaag zet ze de traditie van haar voorouders voort op haar eigen manier op onze boerderij. Samen met haar man Santi woont ze  op Simply Canvas Farm in ZW Frankrijk. De 5 hectare land die het landgoed omgeeft is al ruim 20 jaar niet geploegd en bespoten.

Sinds 2008 werken ze hier samen met de natuur. Ze tuinieren biologisch en volgens de permacultuur principes. Het is een groot plezier te zien hoe in samenwerking met de natuur (in plaats van ertegenin te werken) het land weer levendig en gezond is geworden en zich continue verder ontwikkelt.

Het veld staat boordevol wilde bloemen en een goede selectie wilde orchideeën, dieren zijn teruggekeerd. In de laatste jaren is de samenwerking met de natuur verstevigd en zo kwamen, naast hun toverzalf, azijn, olies, jam en andere heerlijkheden, hun bloesemremedies tot leven.

De meeste van hun remedies komen van bloemen van het land, of ze zoeken speciale plekken uit om andere remedies te maken. Ze gebruiken een proces waarbij de bloemen niet geplukt worden en dus niet dood gaan (we gebruiken slechts een aantal bloemblaadjes) en geen bloemen die met uitsterven bedreigd worden.

Wil je hiermee kennismaken? Op naar Simply Canvas! Sowieso een verrukkelijke plek …