C
Carnet de Voyage

Het maken van een reisdagboek in schetsen en aquarellen. Carnet de voyage combineert wandelen en schetsen.

In één week verkent u het landschap van de Gorges d’Allier, een prachtig wandelgebied met een overweldigende natuur, fraai vergezichten en kleine dorpjes. Tijdens één van de wandelingen verkent u een klein stukje van de pelgrimsroute naar Santiago de Compestela. Dagelijks gaat u op stap met Jaap en maximaal 10 andere cursisten.

Er worden verschillende wandelingen rondom Saint Bérain gemaakt ( afstanden tussen de 8 km en 12 km), al wandelend ontdekt u de prachtige natuur en de omgeving. Deze indrukken worden tijdens de wandelingen met houtskool, potlood, aquarel of inkt vastgelegd in uw “Carnet” schetsboek.

Op zondag beginnen we met een korte verkennende wandeling en maakt u uw eerste schetsen onder begeleiding van Jaap van der Wal. Tijdens de cursusweek komen verschillende aspecten van het schetsen aan de orde; compositie, ruimtelijke uitbeelding en kleurgebruik worden uitgebreid behandeld, de nadruk ligt op individuele ontwikkeling en het maken van een persoonlijk reisdagboek.

Deze is speciaal geschikt voor cursisten met enige wandelervaring, aan het begin van de cursusweek ontvangt u een schetsboek, schets- en auquarel materialen en gereedschappen. Teken- of schilderervaring is niet vereist. Het wandelen en schetsen is in de ochtenduren, na de lunch is het mogelijk om uw schetsen/aquarellen verder te verwerken in het atelier in Saint Bérain.

De cursusprijs is altijd inclusief basismaterialen en de kosten voor verblijf op basis van volpension.

De kosten voor de carnet de Voyage hangen samen met de keuze van uw kamer, er zijn drie prijsniveaus. De prijs is altijd inclusief kosten voor verblijf op basis van volpension.

Aanbod 1. Carnet de Voyage op basis van volpension, inclusief basismaterialen. Verblijf in de pastorie gebruik van een éénpersoonskamer met gedeelde badkamer.

Cursusprijs in mei of oktober € 650,- p.p; cursusprijs in juli of Augustus € 700,- p.p.

Aanbod 2. Carnet de Voyage op basis van volpension, inclusief basismaterialen.

Verblijf in kamer naar keuze : Labraud, La Mayse, La Brune of Challon met eigen badkamer, tweepersoonskamer bij gebruik door 2 personen.

Cursusprijs in mei en oktober € 750,- p.p; cursusprijs in juli of Augustus € 800,- p.p.

Aanbod 3. Carnet de Voyage op basis van volpension, inclusief basismaterialen.

Verblijf in kamer naar keuze : Labraud, La Mayse, La Brune of Challon met eigen badkamer, tweepersoonskamer bij gebruik door 1 persoon.

Cursusprijs in mei en juni € 900,- p.p; cursusprijs in juli of augustus € 950,- p.p.

De bedragen zijn exclusief € 00,50 toeristenbelasting per persoon per dag.