fietsen dordogne chambres d'hôtes

Actief

F
Fietsen in de Dordogne

Hoe leuk is dat, ‘ns een keertje niet vanuit de auto, maar op de fiets de natuur en het erfgoed van de Dordogne verkennen!

Heb je geen fiets bij je, maar vind je het leuk om ‘ns een tocht te maken? Dan heeft chambres d’hôtes La Ferme Buissonnière de oplossing!

Prachtige dagtocht

Vanuit hier kan je een dagtocht ‘Autour du Chemin d’Amadour’ maken.

Het is zo’n 30 kilometer heel ontspannen fietsen over rustige weggetjes in het prachtige landschap van de Dordogne. Je doorkruist schilderachtige dorpjes. Bijvoorbeeld Molières, de kleinste bastide in de Dordogne. En het dorp Saint-Avit Sénieur, dat op de weg ligt naar Saint-Jacques de Compostelle. Je komt langs de fraaie bastide Beaumont du Périgord, gesticht in de 13e eeuw in opdracht van de Engelse koning Edward. En je passeert het kasteel van Bannes en het dorpje Monsac.

Genieten maar!

Elektrische fiets en meer

Chambres d’hôtes La Ferme Buissonnière werkt samen met Bee’s. En zij zetten een elektrische fiets voor je klaar, die je per dag of per week kan huren. Dat is nog ‘ns relaxed fietsen over de heuvels van de Dordogne …

Liever een mountainbike? Dat kan ook! En ook voor kinderen en voor minder mobiele personen hebben ze geschikte fiets. Allemaal nieuw materiaal en uitgerust met GPS. De GPX- route kan je downloaden op je telefoon. En heb je problemen onderweg, dan komen zij je helpen!

Meer routes

Behalve de tocht ‘Autour du Chemin d’Amadour’ vanuit chambres d’hôtes La Ferme Buissonnière in Bardou kan je meer prachtige tochten maken:

– ‘En balade féérique’ (vertrek vanuit St Eutrope de Born)
– ‘Les Nocturnes du Château de Biron’ (vertrek vanuit Monpazier)
– ‘Le circuit des Châteaux’ (vertrek vanuit Villeréal)
– ‘Balade et dégustation au Domaine de la Tuque’ (vertrek vanuit Monpazier)
– ‘Pique-nique bucolique et dégustation au Domaine du Siorac’ (vertrek vanuit Castillonnès)
– ‘Le brame du cerf’ (vertrek vanuit Monpazier)

Fantastische uitvalsbasis

En die heerlijke fietstochten maak je vanuit een geweldige plek: chambres d’hôtes La Ferme Buissonnière. Na een dag actief op de fiets is het een weelde om hier te logeren en te ontspannen … Het warme onthaal van Ann en Bob, de zeer sfeervolle kamers, het verkoelende zwembad, het uitzicht, het overdadige ontbijt, puur genot.

Zin in?

Wil je meer weten? Klik dan hier, en stuur Ann en Bob een berichtje bij de eigenaargegevens.

Fietsen Dordogne chambres d'hôtes