G
Gastronomie Ambièrle

Er zijn diverse goede restaurants in Ambièrle en omgeving, waaronder restaurant Auberge Le Lancelot.

Voor de echte Franse haute-cuisine kunt u terecht bij restaurant Le Prieuré, dat op 50 meter van de gites is gevestigd en een Michelinster bezit. Chef Thierry Fernandes staat hier achter het fornuis.

Het is opvallend dat Ambierle en omgeving maar liefst twee sterrenrestaurants heeft. In Roanne is vindt u Maison Troisgros, een restaurant dat op de 8e plaats van La Liste (de 1000 beste restaurants ter wereld) staat en al 50 jaar lang drie Michelinsterren mag dragen. Michel Troisgros is de chef van dit restaurant dat op de bucketlist van menig fijnproever staat en uiteraard behoort tot de toprestaurants van Frankrijk.

Chateau de Champlong 4* in Villerest is een ander zeer gerenommeerd restaurant. De gemiddelde prijs voor een a la carte menu is hier € 73,=.

Het Loire gebied kent vele wijngaarden. Het wijngebied in de directe omgeving van Ambierle is Côte de Roanne, waar u rode wijn en rosé van Gamay (dezelfde druif waar de Beaujolais van gemaakt wordt) kunt proeven.
Alain Baillon is een van de wijnboeren in Ambierle die een prachtige Côte Roannaise produceert. U bent bij hem en bij alle andere wijnboeren in de streek, welkom om de wijnen te komen proeven. Wij verzorgen graag een introductie.