skigebied Alpe d'Huez chambres d'hôtes

U
Uw ideale skivakantie in Vaujany

Het Alpen bergdorp Vaujany vormt de toegang tot een buitengewoon skigebied. Het ligt slechts 2 kilometer van Chalet Solneige. Zowel voor beginners als voor gevorderden zijn de skipistes van Vaujany en Alpe d’Huez perfect voor ontspannen tot zeer uitdagend skiën.

Gun uzelf een fantastische ski ervaring op sneeuwzekere pistes met ’s werelds grootste hoogteverschillen in een adembenemende omgeving. Onbedorven en weg van de massa.

Alpe d’Huez is een van de bekendste skigebieden van Frankrijk. Ruim 250 kilometer piste en 87 liften zorgen ervoor dat iedereen het hier naar zijn zin zal hebben.
Voor de gevorderde skiërs vormt de afdaling van de Sarenne een ware uitdaging met een lengte van 17 km de langste zwarte afdaling van Europa. Het is mogelijk om vanaf de Pic Blanc (3330 meter) in één keer door te skiën tot 1100 meter (= 2230 meter downhill). De Pic Blanc is ook the startpunt van de adembenemende afdaling via de piste “de tunnel”, één van de meest uitdagende afdelingen van de Alpen. Ook zijn er veel mogelijkheden voor ‘hors piste’ skiën. 860 Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er altijd voldoende sneeuw is. Tot eind april kunt u op de hogere pistes skiën.

Ook voor families met kleine kinderen is het skigebied van Alpe d’Huez een geweldige omgeving. Niet voor niets kreeg het pittoreske Vaujany een Golden Ski Award toegekend als beste ‘small family resort of the year’ ter wereld.

Met een capaciteit van 160 personen zorgt één van de grootste gondels van Europa ervoor dat u vanuit Vaujany in 6 minuten op 2050 meter bent en nog eens 4 minuten later op 2800 meter te midden van het immense skigebied van Alpe d’Huez. Behalve met deze gondel kunt u ook met een cabinelift naar het skigebied gaan.

Vaujany is bij uitstek geschikt voor mensen die een groot skigebied met veel mogelijkheden willen combineren met de rust van een klein skidorp.

Voor de niet-skiërs, of als u een dag iets anders wilt doen: het Espace Loisirs in Vaujany biedt een overdekt zwembad, hamam, sauna, jacuzzi en fitnessruimte. Sinds december 2012 beschikt Vaujany over een grote ondergrondse ijshal, waar u een middag of avond kunt schaatsen. Er is ook een bowlingbaan.