K
Kano-arrangement

Bij aankomst rond 16.00 uur wordt u ontvangen met een welkomstdrankje en hapje, waarna u rustig kunt rondkijken waar u terecht bent gekomen. U kunt zich installeren op uw tweepersoonskamer met badkamer en uitzicht op het meer, waarna u ’s avonds kunt genieten van een uitstekend viergangen diner incl. twee consumpties en koffie of thee als afsluiter. Na een heerlijke nachtrust en uitgebreid ontbijt vertrekt u dan naar uw opstapplaats.

Dit arrangement is speciaal voor mensen die er van houden om de natuur in zijn puurste vorm te ontdekken en te beleven. De rivier de Allier ligt 4,5 km bij ons vandaan en is de enige rivier in Europa die totaal ongerept is, hier kan de natuur nog ongestoord zijn gang gaan, d.w.z. totaal geen ander vaartuig te water dan een KANO en dat heeft uiteraard zijn positieve effect op de uitstraling van zowel de flora als de fauna.

De planten en dierensoorten zijn overweldigend. De ooievaars, ijsvogels, in de rivierwand nestelende zwaluwen, de omgevallen bomen die er gewoon blijven liggen, zodat je eromheen moet varen, zo ook de vaarroute zoekend in de steeds veranderende vaargeulen, is een avontuur op zich.

Het gevoel van `alleen op de wereld` is heerlijk, je raakt in een tijd waar het gewoon was je op het water te verplaatsen en onderweg nodigen de schitterende eilanden je uit om aan te leggen en de picknickmand uit de boot te halen en op het strand je maaltijd te nuttigen, even lekker te gaan zwemmen of relaxen.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is dit een ware ontdekkingsreis en het samen beleven van al dit moois, een rivier met een kano te bedwingen, levert een herinnering op om nooit te vergeten.

U gaat met eigen vervoer naar de kanoverhuurplaats (7km) en men brengt u met een bus naar de inlegplaats van uw keuze, u kunt namelijk op diverse plaatsen te water al naar gelang uw verblijfsduur op de rivier. U krijgt een kano, een afsluitbare ton om alle spulletjes en etenswaren in te doen en zwemvesten mee.

U kunt kiezen voor een halve, hele of zelfs een tweedaagse vaartocht, waarbij u overnacht op een van de eilanden onderweg. Wel moet u dan een tentje meenemen. Aan het eind van de vaartocht haalt men u en de kano weer op en wordt teruggebracht naar de auto. Weer terug op ons domein kunt u nog even nagenieten van de dag, krijgt u wederom een heerlijk 3 gangen diner en slaapt u hier nogmaals, waarna wij na een uitgebreid ontbijt afscheid van elkaar nemen

Prijs van het kanoarrangement: € 296,= euro voor 2 personen, 2 nachten.

Een welkomstdrankje en hapje, tweepersoonskamer met twee heerlijke boxspringbedden en een eigen badkamer met uitzicht op ons meer. Twee keer viergangendiner voor twee personen, vier consumpties, met als afsluiting koffie of thee.  Twee keer uitgebreid ontbijt met koffie, thee, sinaasappelsap, diverse broodsoorten, huisgemaakte jams, beleg en een scharreleitje. Tweepersoons picknickmaaltijd voor onderweg, drankjes en iets te snoepen. Tweepersoonskano voor een hele dag