Retraite Thich Nath Hanh boeddhisme

Welzijn

M
Mindfulness Retraite Thich Nhat Hanh

Waar word jij gelukkig van?

Een hele wezenlijke vraag waar we in het leven van alledag vaak aan voorbij gaan. Heel goed dus om ‘ns de tijd te nemen hierbij stil te staan. Dat doe je tijdens een fijne retraite vakantie in juni, waar je tot rust komt in de natuur van Frankrijk.

Deze mindfulness Retraite Vakantie is een echt cadeautje voor jezelf.

Wijsheid van Thich Nhat Hanh

Smile, Breathe & Go Slowly. Aldus de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh.

In deze mindfulness retraite onderzoek je hoe je gevoelens van blijdschap en geluk bewust kunt vergroten. Niet om pijnlijke ervaringen of omstandigheden te ontkennen, maar om in balans te blijven en te genieten van wat je aangeboren recht is.

We onderzoeken wat het boeddhisme hierover zegt en hoe je deze wijsheid kunt toepassen in je dagelijks leven.

Oefeningen

Het programma bevat korte lezingen, zitmeditatie, loopmeditatie, eten in aandacht, ontspanningsoefeningen en andere oefeningen die ons helpen om in aandacht te leven. Bovendien doen we kleine opdrachten die ons helpen het hier-en-nu dieper te ervaren. Bijvoorbeeld door associatief te schrijven, te tekenen of foto’s of geluidsopnames met je mobiel te maken.

Naar het klooster

Deze retraite is gebaseerd op de oefening van Mindfulness van zenmeester Thich Nhat Hanh. We verkennen boeddhistische wijsheid en hoe je dit in je dagelijks leven kunt toepassen. Ook bezoeken we Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh.

Op zoek naar innerlijke rust

In de drukke en veeleisende wereld waarin we leven, kan het soms moeilijk zijn om innerlijke rust te vinden. We worden constant blootgesteld aan stress, negatieve emoties en overweldigende gedachten. Gelukkig is er een manier om deze innerlijke rust te bereiken – door het cultiveren van emotionele balans.

De fijne mindfulness retraite in augustus is een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt, waar je weer verbinding vindt met jezelf en de mensen om je heen.

Tot jezelf komen

De mindfulness retraites geven je de gelegenheid even helemaal tot jezelf te komen, te genieten van de natuur en stilte, fijne andere mensen te ontmoeten, heerlijk te eten, een plons te doen in het zwembad en een boekje te lezen in een hangmat, naar de sterren te kijken of in een knapperend kampvuur te staren. Een mooie retraite om je hoofd weer wat tot rust te brengen.

De begeleiding

De retraites worden begeleid door ervaren en bevlogen teachers die al jaren de mindfulness beoefenen en geïnspireerd zijn door Thich Nhat Hanh.

Waar verblijf je?

Sandra en Santi waren zelf non en monnik in het klooster van Thich Nhat Hanh en hebben ruim dertig jaar ervaring in meditatie en mindfulness. Vanuit deze gedachte zijn zij in de buurt van het klooster Simply Canvas Farm begonnen, een paradijselijke plek waar je kunt herbronnen in rust en stilte, omgeven door de natuur.

In het dagelijks leven van Mindful ondernemers Sandra en Santi is veel ruimte voor rust, stilte en leven in aandacht in contact met de natuur. Ze delen hun keuzes in het leven als mindful ondernemers en hoe zij in contact met de natuur leven in aandacht.

Bovendien verzorgen ze ook heerlijke maaltijden met veel groente en eetbare bloemen uit eigen tuin. Het land richten ze in volgens permacultuur principes en voedselbostechnieken, waar ze meer over zullen delen wanneer je er bent.

Je slaapt hier in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huis.

Voor wie?

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren of mindfulness. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen.

Wanneer?

Van 1 tot 6 juni of van 17 tot 22 augustus ’24

Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraites. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

Wat kost het?

Vanaf € 740

Meer weten?

Hier vind je meer over het programma in juni 

en hier over het programma in augustus.

Heb je een vraag? Klik dan hier en stuur Sandra en Santi bij de eigenaargegevens een bericht.