Vegan koken Frankrijk

Gastronomie

V
Vegan in Frankrijk

Genieten van de Franse keuken

Een hele goede reden om in onze vakantie of daarbuiten af te reizen naar Frankrijk, is toch wel de gastronomie. Want wat kunnen die Fransen toch koken, en wat hebben ze een fantastische ingrediënten!

Stephanie van Haudenhove en haar partner Kenneth Van Den Berghe weten er alles van. Zij kochten een 19e eeuwse kostschool in Olargues, een klein dorp in de Languedoc en verbouwden het tot een supermoderne chambres d’hôtes én kunstgalerie én … formidabel plantaardig restaurant.

Op het terras met subliem uitzicht op een van de mooiste dorpen van Frankrijk laten zij hun gasten genieten van haar smaakvolle, originele vegangerechten.

Ook Frankrijk goes Vegan

Er bestaan natuurlijk al stapels en stapels kookboeken over dit land van smulpapen. Maar als je houdt van plantaardig, dan wordt het een stukje lastiger. Ook als je vegan wil eten in La Douce is de keuze beperkt. Terwijl je de mooiste plantaardige dingen kan doen met de ingrediënten en de culinaire kennis uit Frankrijk, bijvoorbeeld het prachtige Languedoc. Dat bewijst Stephanie maar in haar hippe restaurant.

Heerlijk logeeradres

Wil je ook genieten van haar plantaardige kookkunsten? Het allerbeste kan je dan afreizen naar die parel in de Languedoc, chambres d’hôtes L’École d’Olargues … Verrukkelijk tafelen aan de oever van de rivier met uitzicht op het dorp, in een sfeervolle ambiance. Om daarna je prachtige kamer te betreden, en de volgende dag fraaie uitstapjes te maken. Kijk hier maar eens hoe mooi het is!

Een goed boek

Ben je niet in de gelegenheid? Dan heb ik goed nieuws voor je, want sinds kort deelt Stephanie in haar prachtige boek ‘Onze smaken van Zuid-Frankrijk’ haar recepten met een ieder die van plantaardig koken houdt. Zodat je zelf je eigen plantaardige Zuid-Frankrijk op tafel kan zetten, met behulp van de geweldige recepten van Stephanie.

Ben je benieuwd en wil je jezelf of een ander hiermee verblijden? Bestel maar snel door hier te klikken …

Bon appétit!