W
Wandelvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

De wandelaar die op zoek is naar rust en ruimte tijdens zijn wandelvakantie, komt in het departement de Haute-Saône, onderdeel van de Franche-Comté in het noordoosten van Frankrijk, volop aan zijn trekken.

Op slechts 650 km van Utrecht vindt u de bergen en de groene omgeving van de Haute-Saône waar veel bronnen, meren en riviertjes zorgen voor een steeds wisselend landschap, die uitnodigen tot eindeloze wandelingen en daarbij is onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux met de Nederlandse eigenaren Mechteld en Marcel dé perfecte verblijfplaats, waar u het hele jaar door welkom bent voor uw wandelvakantie, zowel als individuele wandelaar alsook in groepsverband.

U kunt bij ons verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement).

Ook uw hond is hier in overleg van harte welkom.

In de Haute-Saône/zuid Vogezen zijn veel uitgezette wandelroutes die variëren van 7 tot zo’n 25 km en die geschikt zijn voor ieder niveau.
U kunt uw wandelingen gelijk vanuit onze vakantie accommodatie beginnen maar u kunt om te wandelen ook naar het prachtige Duizendmerengebied, ook wel Klein Finland genoemd, slechts 6 km bij ons vandaan.
Ook in het gebied van Les Trois Ballons, t.w. de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon zijn veel mooie wandelingen uitgezet.

In onze La Salle du Creux vindt u al deze gedocumenteerde wandelroutes, waarbij de duur en de zwaarte van de wandelroutes goed zijn aangegeven.
Natuurlijk geven wij u ook graag aanvullende informatie over de diverse wandelingen aangezien wij de Haute-Saône/zuid Vogezen
al ruim 20 jaar kennen.

Wilt u tijdens uw wandelvakantie op een bijzondere manier bij ons verblijven, kijk eens naar onze Camping Pod of onze tweepersoons caravan of wilt u met eigen tent, caravan of camper komen, dat kan op onze Mini-camping Le Creux.

Het is hier in de zuid Vogezen prachtig wandelen in het voorjaar, de zomer en de herfst maar zeker ook in de winter is het heel bijzonder.
De aanblik op de bergen met de combinatie van naald- en loofbomen is zeker met sneeuw een lust voor het oog. Voor mooie wandelingen in de sneeuw kunt u hier in de omgeving ‘raquettes à neige‘ (sneeuwschoenen) huren.
Ook langlaufen en skiën is mogelijk op La Planche des Belles Filles.