Wijncursus Languedoc

Gastronomie

W
Wijncursus Languedoc

Godendrank

Zeg nou zelf, er is toch geen intrigerender vocht dan een goed glas wijn? Een waar feest voor de smaakpapillen! Je tapt het dan ook niet zomaar uit de kraan, er gaat heel wat aan vooraf.

Wat eraan vooraf gaat

De smaak van wijn hangt van vele factoren af. Het proces vóór, tijdens en na de oogst bestaat uit vele stappen en keuzes. En dan heb je natuurlijk nog factoren als de druivensoorten, de bodem, en het klimaat. Best een gecompliceerde aangelegenheid dus.

Een cursus ter plekke

Zou je er graag wat meer over willen weten? Dan heb ik een gouden tip: volg een week lang een wijncursus in de Languedoc, en leer alles wat je wilt weten over Franse wijn: de geschiedenis, het proces, regio’s, de druivensoorten etc. Sander Salburg van Wines Unlimited is gediplomeerd wijndocent en neemt je mee in de geheimen van de Franse wijn.

Je bezoekt wijndomein Mas des Dames van de Nederlandse Lidewij van Wilgen. En natuurlijk wordt er geproefd. Per cursusdeel zijn dat 8 wijnen.

Er zijn vijf lessen van ongeveer 2,5 uur. Gelukkig is er ook tijd voor bijvoorbeeld een wandeling in dit prachtige natuurgebied, of een middagje relaxen bij het zwembad.

Geweldige uitvalsbasis

En wat deze week daarnaast zo’n belevenis maakt, is dat je de hele week doorbrengt op een perfecte plek: chambres d’hôtes La Cerisaie. Je bent er in de meer dan goede handen van Stefan en Leon, en wordt er schromelijk verwend. Zo wacht je een champagne-ontbijt op zondagochtend, vier diners met bijpassende wijnen. Vraiment la fête!

Wanneer?

Deze boeiende cursus op deze geweldige plek in Frankrijk is van 2 tot 9 september.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 950 per persoon o.b.v. een tweepersoons kamer.

Hierbij is inbegrepen:

  • Zeven overnachtingen, incl. ontbijt;
  • Champagneontbijt op zondag;
  • Vier diners: twee keer een viergangen diner, één keer een driegangendiner en één keer een Italiaanse pastamaaltijd inclusief bijpassende wijnen;
  • Kaas- / charcuterieplankje bij deel 4 van de cursus.

Meer info?

Klik hier en stuur bij ‘meer over de eigenaar’ een bericht.