Yoga Frankrijk vakantie

Welzijn

Y
Yoga in de Bourgogne

De weldadigheid van yoga

Meer en meer mensen ervaren hoe fijn het is om met regelmaat aan yoga te doen. Even een moment voor jezelf en voor je lichaam. Even een moment uit het maar door- en vooruit hollen. Even een moment stilstaan en naar binnen keren.

Yoga op vakantie

Gaan we op vakantie, dan wordt je yoga-routine al gauw onderbroken en moet je lijf het even zonder deze regelmatige weldaad doen. Maar niet als je een week de prachtige gîte Momella House huurt! Want eigenaren Robby en Marleen hebben hier vlakbij hun geweldige vakantieplek Kimaro Farmhouse, en laat Marleen daar nou yogalessen geven …

Midden in de natuur

Waardoor je ook op vakantie even tijd voor jezelf kan inlassen met een yogales. Midden in de natuur een moment van ontspanning, je hoofd leeg maken en energiek aan je nieuwe vakantiedag beginnen.

Yoga op Kimaro

Yoga biedt eindeloos veel voordelen. Innerlijke rust, soepeler of flexibeler worden, meer energie hebben, leren ontspannen, sterker worden en een betere gezondheid ontwikkelen.

De yogalessen op Kimaro zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, voor alle leeftijden, man en vrouw. Houdingen worden aangepast aan elk niveau, zodat je altijd mee kan doen of juist een extra uitdaging aangeboden krijgt.

De yogalessen worden van april tot oktober gegeven in de yoga tent of op een houten platform onder een oude eik, met uitzicht over het weiland.

Hatha yoga

Hatha Yoga is een yogavorm die al meer dan 5000 jaar bestaat. Het is de basis waaruit de andere yoga stijlen zijn gegroeid. Het werd door monniken in het leven geroepen met als doel het lichaam gezond te houden, zodat ze zorgeloos hun dagen al mediterend konden doorbrengen.

De Klassieke Hatha Yoga houdingen werken dan ook vooral op de inwendige organen. Ze stimuleren de spijsvertering, het hormoonstelsel, bevorderen de bloedsomloop en voeren afvalstoffen af. En dat verlicht kwalen als slapeloosheid, hoofdpijn, moeizame spijsvertering en meer.

Yin yoga

`s Avonds zijn er Yin-yoga lessen. Het vergroot de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam, met name in de gewrichten, de aanhechtingen en het bindweefsel. Yin yogahoudingen houd je langer aan om de dieper gelegen weefsels te kunnen stimuleren. Dit leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest.

Ouder-kind yoga

In juli en augustus zijn er ook ouder-kind yogalessen. Samen een verrassend yoga avontuur beleven, met yogahoudingen voor jong en oud, adem- en massage oefeningen. Het stimuleert creativiteit, fantasie en het vermogen te ontspannen.

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar: jij voor je kind, je kind voor jou !!

Als ouder, maar ook als kind hoef je geen yoga ervaring te hebben, iedereen kan meedoen. Kinderen van drie tot acht jaar zijn van harte welkom.

Zin in?

Zie jij jezelf wel vakantie vieren op een bijzonder mooie plek, en dan ook nog eens yogalessen volgen, midden in de natuur? Klik dan hier, en heb je vragen, stuur Marleen dan even een bericht door bij de eigenaargegevens te klikken op ‘Stuur een email’.

Bonnes vacances!