Een B&B in L’Ardèche, met de natuurlijke brug de Pont d’Arc

Ontdek prachtige natuur, zoals de de Pont d’Arc, evenals prachtige middeleeuwse dorpen en steden vanuit een vakantiehuis in L’Ardèche. Dit is een departement in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Het is een gebied met prachtige natuur, waaronder de Gorges de l’Ardèche met de iconische Pont d’Arc, en Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche. Ook historie vind je er nog genoeg, want er zijn er verschillende mooie middeleeuwse plaatsjes om te ontdekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Ardèche?

  Zoek Gîtes

  Ontdek L’Ardèche vanuit een vakantiehuis

  Een van de bekendste bezienswaardigheden in L’Ardèche is de Gorges de L’Ardèche. Het is een indrukwekkende rivierkloof die tussen hoge kliffen in ligt. Een van de merkwaardige plekjes in dit gebied is de Pont d’Arc. Dit is een natuurlijke brug, waarbij rotsen een soort boog over het water hebben gevormd als een poort. Het blauwgroene water wat hier doorheen stroomt maakt het een prachtig plaatje. Je kunt in de omgeving van de Gorges de L’Ardèche goed wandelen, maar je kunt ook leuk over de rivier kanoën of kajakken.
  Er zijn in L’Ardèche ook verschillende mooie grotten te vinden: L’Aven d’Orgnac dat volstaat met indrukwekkende druipstenen en de Grotte Chauvet, waar prachtige oude muurschilderingen te zien zijn.
  Ook in Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche, een prachtig natuurpark, is er veel moois om te ontdekken in een landschap met oude vulkanen, bossen en weilanden.

  Leuke plaatsjes en geschiedenis van L’Ardèche
  In L’Ardèche is er op verschillende plekken ook interessante cultuur en historie te ontdekken. Zo is er Château de Crussol, de ruïnes van een twaalfde-eeuwse burcht die bij het plaatsje Saint-Péray liggen. Met een ligging op een rots kijkt het uit over de Rhônevallei.
  Het departement heeft ook leuke plaatsjes om te bezoeken. Zo is er Balazuc, een dorpje wat aan de rivier L’Ardèche ligt. Wanneer je door het plaatsje met geplaveide straten heen loopt kun je nog veel van de middeleeuwen terugzien. Er staan verschillende prachtige historische bouwwerken.
  Een ander mooi plaatsje, dat ook aan de rivier ligt, is het middeleeuwse Labeaume. Voor een groep hoge kalkrotsen heeft het dorpje een mooie ligging. Doordat er allerlei smalle straatjes en steegjes, overdekte passages en pleintjes zijn, lijkt het dorp wel een beetje een doolhof.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Ardèche en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland