Stranden Normandie

Een B&B in Le Calvados, met de beroemde stranden van Normandië

Ontdek de bekende D-Day stranden evenals interessante dorpjes en prachtige natuur vanuit een vakantiehuis in Le Calvados. Het departement ligt aan het Engelse kanaal en heeft veel te bieden. De kust daar is een plek is die een belangrijke rol in de geschiedenis heeft gespeeld. Het was namelijk op de stranden van Le Calvados waar de geallieerden in 1944 in de Tweede Wereldoorlog Frankrijk met een grote invasie binnenkwamen. De slag die vervolgens om Normandië is gevoerd heeft veel invloed gehad op de bevrijding van West-Europa tijdens deze oorlog. Nog steeds vind je veel dingen en plekken langs de kustlijn van Le Calvados die met deze operatie te maken hebben gehad.

  Honfleur

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Calvados?

  Zoek Gîtes

  Vakantie in het departement Le Calvados

  Maar naast dit belangrijke stukje historie heeft Le Calvados nog meer te bieden. Het departement staat naast de prachtige natuur en dorpjes aan de kust ook bekend om het mooie platteland met ook daar leuke plaatsjes om te bezoeken. Tussen de weilanden vind je ook wijngaarden en prachtige boerderijen. Een voorbeeld van een mooi dorp op het platteland is Beuvron-en-Auge, wat bestaat uit een ovaal centraal plein met daaromheen veelkleurige vakwerkhuizen. Ook is het een aanrader om eens langs een lokale markt te gaan. Het departement staat namelijk bekend om haar lokale landbouw, kaas en de lokale sterke drank: Le Calvados.

  Ook zijn er verschillende steden die het waard zijn te bezoeken. De grootste hiervan is Caen, waar je zowel een Middeleeuws kasteel als Middeleeuwse huizen vindt. Verder zijn er nog wat kleinere steden, zoals Bayeux met het bekende tapijt van Bayeux, Lisieux waar de bekende heilige Theresia van Lisieux vandaan kwam en Honfleur, bekend om haar mooie oude haven. Allemaal zijn ze zeker een bezoekje waard.

  Ook sportief bezig zijn is goed mogelijk in dit departement. Le Calvados is namelijk de ideale plek om paard te rijden. Het departement bevat een groot aantal paardenfokkerijen, maneges en renbanen.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Calvados en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Calvados

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland