Een vakantiehuis in Le Cantal, met een natuurpark met indrukwekkende oude vulkanen

Ontdek een prachtig landschap met vulkanen, kloven en historische bouwwerken vanuit een vakantiehuis in Le Cantal. Dit departement ligt in het hart van de groene regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Je kunt er wandelend en fietsend verschillende mooie natuurgebieden ontdekken, zoals Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, een nationaal park met vulkanen, en de Gorges de la Truyère, een indrukwekkende kloof. Ook heeft Le Cantal mooie plaatsjes en verschillende interessante historische bouwwerken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Cantal?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Cantal vanuit een vakantiehuis

  Le Cantal is een natuurrijk groen departement en een aantal van de plekken waar Le Cantal het meest bekend om staat zijn dan ook midden in de natuur te vinden. Eén van de mooiste natuurgebieden hier is het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Dit is het grootste regionale natuurpark in Frankrijk. Het is een grote groene vallei waar nog verschillende oude vulkanen te vinden zijn. Eén van de gebieden die onderdeel is van dit regionale natuurpark is het gebergte Monts du Cantal. Dit gebergte is het overblijfsel van de grootste stratovulkaan van Europa. Door de jaren heen door onder andere erosie heeft het gebergte de vorm gekregen van hoe het vandaag de dag is. Door het gebied loopt de weg N122 die je de langs de meest belangrijke plekjes van de Monts du Cantal brengt. Een aantal van de bekendste bergtoppen hier zijn de Puy de Mary, Plomb du Cantal en Puy Griou.
  Een ander mooi stukje natuur in Le Cantal is de Gorges de la Truyère, wat bestaat uit een aantal prachtige bergkloven die zijn uitgehold door de rivier de Truyère. Het gebied langs de rivier is mooi om te verkennen en ook zijn er verschillende uitkijktorens die indrukwekkende uitzichten over de omgeving bieden. Er zijn een aantal stuwdammen die je kunt bezoeken en verder zijn er langs de waterkant ook nog verschillende leuke activiteiten te doen.

  Leuke plaatsjes in Le Cantal
  In Le Cantal is veel mooie natuur te vinden, maar ook zijn er verschillende leuke plaatsjes in het departement om te bezoeken. Zo is er Aurillac, de hoofdstad van Le Cantal, dat aan de voet van Les Monts du Cantal ligt. Het is een charmant stadje met een leuk historisch centrum.
  Een plaatsje in het departement wat benoemd is als een van de Plus Beaux Villages de France is Salers. Het is een stadje waar mooie sporen van de middeleeuwen nog goed terug te vinden zijn. Verder is Saint-Flour eveneens een prachtig middeleeuws stadje. Het heeft een ligging die vooral in het verleden belangrijk was, namelijk tussen twee vulkanen en op een handelsroute.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Cantal en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland