Een B&B in Le Cher, met de Saint-Étienne kathedraal van Bourges

Ontdek de Saint-Étienne kathedraal en meer historische bezienswaardigheden vanuit een vakantiehuis in Le Cher. Het is een mooi departement waar verschillende leuke dingen te doen en te zien zijn. De hoofdstad is Bourges, waarvan het historische centrum zelfs op de werelderfgoedlijst staat. Verder is Le Cher een echte wijnstreek, dus voor proeverijen kun je er ook goed terecht. Er stromen prachtige rivieren door het departement, omringd door prachtige natuur, en ook aan kastelen ontbreekt het in Le Cher niet.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Cher?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Cher vanuit een vakantiehuis

  Bourges is een van de belangrijkste steden van Le Cher. Het oude centrum staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Er staan prachtige gebouwen uit de renaissance en middeleeuwen. Mooie oude bouwwerken die je er kunt bezoeken zijn: Hôtel Lallement, de dertiende-eeuwse Cathédrale Saint-Étienne en het paleis van Jacques Coeur.
  Een klein leuk middeleeuws dorpje is Apremont-sur-Allier. Het ligt aan de oevers van de rivier Allier en er staan mooie oude vakwerkhuizen, versierd met kleurrijke bloemen. Ook vind je hier een prachtig twaalfde-eeuws kasteel en de botanische tuin Parc Floral.
  Bij de stad Vierzon komen de rivieren Le Cher en L’Yèvre, en het Canal de Berry samen. Je kunt vanaf hier dus goed het water ontdekken. De stad zelf is ook interessant met de Église Notre-Dame de Vierzon, een twaalfde-eeuwse kerk en de indrukwekkende kastelen: Château de la Noue en Château de Chaillot.

  Kastelen en wijnstreek
  Door het departement heen zijn ook nog een aantal andere prachtige kastelen te vinden. Zo is er Château d’Ainay-le-Vieil, wat voor een deel in de middeleeuwse stijl en voor een deel in de renaissancestijl is gebouwd. Andere mooie kastelen zijn Château de Culan, Château de Meillant en het Château de Blancafort.
  Le Cher is een wijnstreek en voor wijnliefhebbers is het een aanrader om naar La Maison des Sancerre in Sancerre te gaan. Er is daar een wijnhuis, waar je van alles te weten kunt komen over wijn.

  De natuur van Le Cher
  In het departement is verder prachtige natuur te vinden. Er zijn mooie bos- evenals heidegebieden. Ook stromen de rivieren Le Cher en Loire door het departement heen. Langs de rivier kun je je goed vermaken op verschillende manieren.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Cher en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland