Een B&B in La Creuse, met de tapijtweefkunst van Aubusson

Ontdek de interessante stad Aubusson met zijn tapijtweefkunst en indrukwekkende natuurgebieden vanuit een vakantiehuis in La Creuse. Dit is een departement, gelegen in de regio Nouvelle-Aquitaine. Er is prachtige natuur, waaronder heuvels, velden, bossen en waterplassen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Ook is er mooie architectuur te vinden die te zien is in de verschillende plaatsjes, maar ook bij kastelen en romaanse gebouwen. Verder is er de tapijtweefkunst van Aubusson, die wereldberoemd is. La Creuse is een departement, wat niet heel stedelijk is en waar het platteland vooral overheerst. Dit maakt het een gebied waar je goed de rust kunt opzoeken en veel natuur kunt ontdekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Creuse?

  Zoek Gîtes

  Ontdek La Creuse vanuit een vakantiehuis

  Met een laag aantal inwoners vergeleken met andere departementen in Frankrijk, is het vooral de natuur waar La Creuse bekend om staat. In de La Creuse ligt Parc Naturel Régional Millevaches, een prachtig natuurpark. De natuur is er erg divers en leuk om wandelend of fietsend te verkennen.
  Een mooi groot en populair meer in de natuur van La Creuse is Lac de Vassivière dat in het natuurpark ligt. Op het meer zijn er verschillende watersportactiviteiten te doen, zoals kanoën en waterfietsen. Rondom het meer zijn er verder verschillende wandelroutes aangelegd, vanwaar je de omgeving goed kunt verkennen.

  Leuke plaatsjes in La Creuse
  De hoofdstad van La Creuse is Gueret. Zelfs deze stad heeft niet een heel groot aantal inwoners. Het plaatsje bestaat al sinds de zevende eeuw en heeft dan ook een lange en rijke geschiedenis. Het is een interessante stad om doorheen te lopen met de pittoreske straatjes, vakwerkhuizen en andere mooie historische gebouwen die er staan.

  Een andere leuke plaats is Aubusson, waar je het wereldwijd bekende La tapisserie d’Aubusson vindt. De tapijtweefkunst van dit plaatsje is al wel zes eeuwen oud en wordt vandaag de dag nog steeds voortgezet. Om meer te leren over de tapijtweefkunst van Aubusson kun je een bezoek brengen aan Maison du Tapissier en het museum La Cité internationale de la Tapisserie. In het museum vind je unieke stukken uit de afgelopen eeuwen naast de verschillende tentoonstellingen en hedendaagse werken.
  Ook staan er in dit departement een aantal prachtige kastelen, die zeker het bezoeken waard zijn, zoals Château de Boussac en Château Villemonteix.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Creuse en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland