Een B&B in Le Drôme, met de prachtige riviervalleien

Ontdek verschillende schitterende riviervalleien en historische plaatsjes als Grignan en Valence vanuit een vakantiehuis in Le Drôme. Dit is een departement dat het in het zuiden van de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes ligt. Het is een departement met een gevarieerd landschap. Je vindt er prachtige bergen, evenals mooie valleien rondom de rivieren. Mooie natuur vind je behalve langs de rivieren Drôme en Rhone ook in Parc Naturel Régional du Vercors, een natuurpark met prachtige bergen. Ook zijn er verschillende leuke plaatsjes, zoals Valence, Mirmande en Nyons.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Drome?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Drôme vanuit een vakantiehuis

  Le Drôme ligt tussen de Alpen en het Centraal Massief in en je vindt er verschillende mooie landschappen. Zo is er Parc Naturel Régional du Vercors met indrukwekkende bergen, maar ook Parc Naturel des Baronnies Provençales, waar je juist meer glooiende heuvels vindt. Over verschillende auto-, fiets- en wandelroutes kunnen deze prachtige gebieden goed ontdekt worden.
  Andere mooie bezienswaardigheden in de natuur zijn onder andere de waterval Chute de la Druise, de uitgestrekt vallei Vallée de la Roanne en de Canyon des Gueulards, een indrukwekkende kloof waar je mooi doorheen kunt wandelen. Verder staan er in de zomer in dit departement prachtige lavendelvelden in bloei.

  Cultuur opzoeken in Le Drôme
  In dit departement zijn er verschillende mooie plaatsjes evenals andere interessante culturele bezienswaardigheden te zien. Eén van de mooiste bouwwerken in Le Drôme is Le Palais Idéal du Facteur Cheval. Dit is een indrukwekkend paleis dat in het dorpje Hauterives staat en gebouwd is door de postbode Ferdinand Cheval. De bouw ervan duurde wel dertig jaar en vond plaats tussen het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw.
  Een mooi plaatsje waar ook een prachtig historisch gebouw staat is Grignan. Hier staat namelijk het Château de Grignan. Het plaatsje is gebouwd op een heuvel en het renaissance-kasteel staat dan ook op de top hiervan. Daarnaast ligt het dorp ook nog eens bij schitterende lavendelvelden.
  Andere leuke plaatsjes in het departement zijn het schilderachtige middeleeuwse dorpje Mirmande, de historische hoofdstad van Le Drôme: Valence, en het gezellige aan het water gelegen Nyons.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Drôme en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland