Een vakantiehuis in L'Eure, met het huis en de tuinen van Monet

Ontdek het huis en de tuinen van Monet, evenals prachtige historische dorpjes en natuur vanuit een vakantiehuis in L’Eure. Het departement ligt in het hart van Normandië en je vindt er veel kastelen. Er zijn niet veel grote steden, maar wel mooie historische dorpjes. Ook aan mooie natuur ontbreekt het er niet. Het is de plek waar het bekende huis en de tuinen van Monet te vinden zijn. En alhoewel het niet aan de kust ligt waar D-Day plaatsvond, is er ook in dit plattelandse gebied interessante geschiedenis gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog te vinden.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Eure?

  Zoek Gîtes

  L’Eure als vakantiebestemming

  In L’Eure vind je tientallen prachtige kastelen, gebouwd in verschillende periodes en dus ook verschillende stijlen. Er is het middeleeuwse Château d’Harcourt, met een van de oudste arboretums in Frankrijk. Je vindt er wel 500 verschillende soorten bomen en plantensoorten; het prachtige Château du Champ de Bataille, waar je veel van de werken van de huidige eigenaar en interieurarchitect Jacques Garcia. Verder zijn de ruïnes van het beroemde Château-Gaillard en het zeventiende eeuwse Château de Beaumesnil in Mesnil-en-Ouche zijn het bezoeken zeker waard.

  Leuke plaatsen in L’Eure
  De hoofdstad van L’Eure is Évreux. Het is een stadje met een rijk architecturaal en artistiek erfgoed en ook een van de oudste steden in Frankrijk. Je kunt mooie wandelingen maken langs de Iton rivier die door de stad heen stroomt.
  Ook zijn er een aantal mooie dorpjes: Bernay, waar je kunt zien hoe Romeinse architectuur in een Normandisch dorpje eruitziet; Lyons-la-Forêt met zijn geclusterde huizen. Ook vind je hier een van de mooiste beukenbossen van Frankrijk: Forêt de Lyons.
  Vlak bij het stadje Vernon ligt de plaats Giverny. Hier vind je het voormalige huis van Claude Monet, waar hij met zijn zoons vanuit Parijs heen verhuisde na het overlijden van zijn vrouw. Het is een interessant en excentriek huis, met bijvoorbeeld een dominant gele eetkamer. Ook de verschillende tuinen die bij het huis zijn aangelegd zijn erg bekend, omdat Monet hier verschillende schilderijen heeft gemaakt.

  Natuurpark Boucles de la Seine Normande
  Wanneer je even volledig de natuur in wilt gaan is er ook nog een nationaal park om te bezichtigen in L’Eure: Parc naturel régional des Boucles de la Seine Normande. Zoals je ook al aan de naam kunt opmerken, stroomt de Seine door dit natuurpark. Ontdek hier al fietsend of wandelend de schitterende beukenbossen, groene weides en meren, maar ook prachtige historische bouwwerken.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Eure en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland