Een vakantiehuis in L’Isère, met het landschap van de Franse Alpen

Ontdek de indrukwekkende Franse Alpen en steden met historie uit verschillende tijdperken vanuit een vakantiehuis in L’Isère. Dit is een departement dat in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes ligt. Het heeft een ligging midden in het Alpengebergte en je vindt hier dan ook vooral indrukwekkende berglandschappen. Je kunt er onder andere goed skiën. In L’Isère ligt de bekende berg Alpe d’Huez en er zijn verschillende natuurparken. Ook heeft het departement mooie plaatsjes om te bezoeken, zoals Grenoble en Vienne.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Isère?

  Zoek Gîtes

  Ontdek L’Isère vanuit een vakantiehuis

  In L’Isère vind je de Franse Alpen en het is dan ook een departement waar prachtige berglandschappen te zien zijn. Dit maakt het ook gelijk een gebied waar ieder seizoen wel veel te doen is. In de zomer kun je er namelijk mooi wandelen en fietsen in natuurparken als Parc Naturel Régional du Vercors, Parc National des Écrins en Parc Naturel Régional de Chartreuse. Ook op verschillende meren zijn leuke watersportactiviteiten te doen. In de winter is er de mogelijkheid om te skiën en er zijn hier dan ook verschillende bekende skigebieden. Zo is er de bekende berg evenals skioord Alpe d’Huez en het skigebied Les Deux Alpes.

  Leuke plaatsjes in L’Isère
  Er zijn verschillende leuke plaatsjes te vinden in L’Isère. Zo ligt aan de voet van het bergmassief Chartreuse de hoofdstad van het departement: Grenoble. Het is een mooi middeleeuws stadje, waar ook het prachtige Fort de la Bastille te vinden is.
  Een ander mooi historisch plaatsje is Vienne. Het was in de tijd van de Romeinen al een belangrijke stad en er zijn ook nog opgravingen uit deze periode terug te zien. Daarnaast heeft deze mooie aan een rivier gelegen stad ook nog verschillende andere interessante culturele en historische bezienswaardigheden.
  Een merkwaardig stadje is Pont-en-Royans, dat in het Parc Naturel Régional du Vercors ligt bij de rivier de La Bourne. Het kenmerkende van dit plaatsje is de verschillende kleurrijke huizen die op een rots bij de rivier zijn gebouwd.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Isère en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland