Een vakantiehuis in Le Loir-et-Cher, met het enorme Château de Chambord

Ontdek indrukwekkende kastelen, zoals Château de Chambord, evenals leuke plaatsjes vanuit een vakantiehuis in Le Loir-et-Cher. In dit prachtige departement is mooie natuur evenals kastelen te zien zijn. Hier staat Château de Chambord, een van de grootste kastelen van Frankrijk. Ook Château de Cheverny en Château de Chaumont-sur-Loire zijn prachtige kastelen, die interessant zijn om te bezoeken. Verder zijn er ook nog verschillende leuke plaatsen om te bezichtigen, zoals Vendôme, Blois en Romorantin-Lanthenay.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Loir et Cher?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Loir-et-Cher vanuit een vakantiehuis

  De Val de Loire (het Loiredal) loopt door dit departement heen en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Château de Chambord is het grootste kasteel van het Loire gebied. Het is gebouwd in de zestiende eeuw in de renaissance-stijl. In het kasteel zijn wel honderden kamers te vinden en op het dak staat een groot aantal torens.
  Een ander mooi kasteel is het zeventiende-eeuwse Château de Cheverny. Het staat binnen vol met prachtige kunstwerken en antieke meubels.
  En een wat ouder kasteel is Château de Chaumont-sur-Loire. Het is namelijk gebouwd in de vroege middeleeuwen. Het bouwwerk ligt boven op een heuvel en hierdoor heb je bij het kasteel ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Het kasteel zelf wordt omringd door een schitterende en bijna sprookjesachtige tuin.

  Blois en Vendôme
  Le Loir-et-Cher heeft ook verschillende mooie plaatsen. De historische hoofdstad van het departement, Blois, ligt aan de aan de Loire rivier en heeft verschillende interessante bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten van de plaats is het vijftiende-eeuwse Château de Blois, een kasteel waarbij ook nog een kunstmuseum zit.
  De groene oude stad Vendôme en het middeleeuwse dorp Lavardin zijn ook zeker het bezoeken waard.

  Specialiteiten van Le Loir-et-Cher
  Verder heeft Le Loir-et-Cher een aantal heerlijke specialiteiten, zoals tarte tatin en heerlijke witte wijnen. Voor de wijnliefhebbers kunnen de wijngaarden van Touraine dan interessant zijn om te bezoeken. Hier kun je langs verschillende wijnboeren gaan en is het mogelijk om mee te doen aan een proeverij.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Loir-et-Cher en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland