Een B&B in La Nièvre, met het natuurrijke groene landschap

Ontdek een natuurrijk groen gebied waar verschillende leuke activiteiten te doen zijn, evenals mooie dingen om te bezichtigen, vanuit een vakantiehuis in La Nièvre. Het ligt in het midden van Frankrijk in de regio La Bourgogne-Franché-Comté. Het departement heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. Het gebied staat vooral bekend om de mooie groene natuur die je er vindt. Er is zelfs een natuurpark: Parc Naturel Régional du Morvan. Er zijn daarnaast ook een aantal meren die prachtig zijn om te verkennen, zoals Lac de Settons. Verder zijn er ook nog een aantal leuke plaatsjes, zoals Nevers, La Charité-sur-Loire en Decize.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Nièvre?

  Zoek Gîtes

  La Nièvre als vakantiebestemming

  La Nièvre is een departement wat rijk aan schitterende natuur is. Eén van de bekendste plekken om hier de natuur te verkennen is Parc Naturel Régional du Morvan. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes aangelegd waarover je dit natuurgebied goed kunt ontdekken en bewonderen.
  In La Nièvre zijn ook verschillende mooie meren te vinden. Eéntje hiervan is Lac de Settons, een stuwmeer met een beboste oever. Op het water zijn veel leuke activiteiten te doen, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën, waterfietsen en meer. Vanaf de waterkant kun je op één van de stranden heerlijk uitrusten of je kunt ervoor kiezen om een wandeltocht langs het meer te maken. Een andere plek waar je mooie meren vindt is bij Étangs de Vaux et de Baye.

  Leuke plaatsjes en historie in La Nièvre
  Het departement heeft verschillende plaatsjes die leuk en interessant zijn om te bezoeken. Zo is er de hoofdstad Nevers. Er staan nog verschillende mooie historische bouwwerken, zoals de Cathédrale de Saint-Cyr et Sainte-Julitte, een kathedraal die tussen de elfde en zestiende eeuw is gebouwd, en de Église Saint-Étienne de Nevers, een indrukwekkende romaanse kerk.
  Andere interessante plaatsjes om te bezoeken zijn de middeleeuwse stad La Charité-sur-Loire, en Decize, een oude vestingstad die gebouwd is op een rots in de rivier de Loire. Beide steden hebben nog een interessant historisch erfgoed.
  Een ander prachtig stukje historie in La Nièvre is Château de Bazoches. Dit twaalfde-eeuwse kasteel is voor een periode de woning van de bekende Franse bouwmeester Vauban geweest. Het bouwwerk is tegenwoordig een monument en kan deels bezichtigd worden.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Nièvre en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland