G
Geen tolweg – Route Nationale in Frankrijk

Wat is er zo leuk om zonder tolweg door Frankrijk te rijden?

Er zijn natuurlijk boordevol redenen te noemen waarom het rijden op de Route Nationale leuker is dan via de Péage.

Laten we eens beginnen met het vakantiegevoel dat direct begint als je bij de grens Frankrijk binnenrijdt.
Het gevoel dat je via het ene authentieke dorpje het andere dorpje binnenkomt geeft je meteen al het gevoel om te onthaasten en met een rustiger gevoel naar de plaats van bestemming te rijden.

Onderweg kun je in een dorpje stoppen bij een Frans restaurant en genieten van een lekkere lunch. Of stop bij één van de vele boulangeries om je te voorzien van een croissant om deze vervolgens te dippen in je café au lait.

Iedere keer als ik naar Frankrijk ga, probeer ik zo veel mogelijk via de route nationale te rijden en dus de tolweg (zoals de Route du Soleil) te vermijden.
Dit scheelt me niet alleen veel geld aan benzine en tolkosten, maar het geeft mij direct al het ultieme joie de vivre gevoel. De drukke snelweg bij o.a. Parijs en Lyon bezorgen me toch alleen maar stress, irritaties en files.

Op de meeste navigatiesystemen zit een functie om ‘snelwegen te vermijden’, je kunt dus vooraf bekijken hoeveel km je bespaart.

Plus d’avantages:

– Maak onderweg al contact met de gastvrijheid van de Fransen. Bij een vriendelijk ‘Bonjour’ krijg je toch direct zin in de rest van je vakantie?
– Die mooie weggetjes langs de wijn- en lavendelvelden, de ellenlange graanvelden en Franse kerkjes wil je toch niet missen?
– Doordat je ervoor kiest om rustiger te rijden, kun je een tussenovernachting zoeken, zodat je vakantie vanaf dag één al begint.

Heb ik jou ook overtuigd om voortaan de tolweg in Frankrijk te vermijden, of kies jij altijd al voor de Route Nationale?

Logeren in alle rust 

En hoe lekker is het om als je op je gemak door Frankrijk tuft en alle tijd neemt om te genieten van wat er op je pad komt in La Douce, aan te leggen bij een kleinschalige b&b op een mooie plek … Waar je nog in de watten gelegd wordt ook, waar ze vaak ook nog Nederlands spreken en waar je als het mee zit kan aanschuiven aan de table d’hôtes!

Ik zeg doen … Klik hier voor fijne chambres d’hôtes onderweg!