O
Ontdek de Auvergne

Ieder jaar gaan vele toeristen op vakantie naar de Auvergne, vanwege de goede sfeer, mooie bezienswaardigheden en de immense ruimte.
Er zijn vele chambres d’hotes, gîtes en andere vakantieaccommodaties te vinden.

De hoofdstad van de Auvergne: Clermont-Ferrand

In het departement Puy de Dôme ligt Clermont-Ferrand, de hoofdstad van zowel de gehele regio als van het departement.

In het centrum van Clermont-Ferrand zijn vele winkeltjes, diverse kathedralen en basilieken die bijna allemaal gerestaureerd zijn.
De stad ligt aan de voet van het vulkaangebergte Puy de Dôme en ook de oorsprong van het grote bandenmerk Michelin bevindt zich in Clermont-Ferrand.

De departementen in de Auvergne

De Auvergne bestaat uit vier departementen. Ieder departement heeft een eigen uniek en authentiek karakter en ze beschikken allen over een prachtige natuur en cultuur. De Auvergne is om deze reden uitermate geschikt voor zowel rustzoekers als voor sportievelingen.

Hieronder omschrijven we de vier departementen die in de Auvergne liggen.

Haute Loire: Dit groene en beboste departement is een waar paradijs voor rust- en natuurliefhebbers.
Maak ook eens een historische wandeling door de hoofdstad van de Haute Loire, Le Puy-en-Velay.

Allier: In de Allier zijn diverse Romaanse kerken te vinden, een prachtige natuur en je kunt er vele honderden kastelen bewonderen.
Een aanrader is zeker om de stad Vichy te bezoeken, hier zijn vele winkeltjes te vinden en er worden regelmatig brocantes georganiseerd.

Puy de Dôme: De naam van dit departement is vernoemd naar het gelijknamige vulkaangebergte Puy de Dôme.
In het department bevindt zich de hoofdstad Clermont-Ferrand waar je heerlijk een dagje kunt winkelen en vele bezienswaardigheden kunt bekijken. Ook kun je in de Puy de Dôme uitstekend terecht voor een dagje fietsen of wandelen.

Cantal: De Cantal is vernoemd naar het gebergte in het departement, Les Monts du Cantal.
In de Cantal vind je bijzonder mooie (wilde) bloemen, een ongerepte natuur en een wandeling maken in de Cantal is hierdoor een echt verademing.

Werelderfgoed bezienswaardigheid in de Auvergne

In de Auvergne bevindt zich de Basiliek Notre Dame du Port die op de UNESCO erfgoed lijst staat:

Basiliek Notre Dame du Port in de Puy de Dome (Clermont-Ferrand). Deze basiliek van Romaanse bouwkunst uit de twaalfde eeuw staat sinds 1998 op de erfgoed lijst van UNESCO en heeft van 2002 tot 2008 een grote restauratie ondergaan.

Op vakantie in de Auvergne

Op ongeveer 800 kilometer vanaf Utrecht rijd je de Auvergne binnen per auto. Deze afstand is goed in één of twee dagen te bereiken.

De Auvergne is een nog ongerept departement waar veel mensen hun vakantie doorbrengen, zonder dat je hier maar iets van merkt. De chambres d’hotes en gîtes in de Auvergne zijn goed geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, een heerlijke wandeling willen maken en voor mensen die het leuk vinden om diverse brocantes af te struinen.

Meer unieke adresjes in de Auvergne

Ben je op zoek naar authentieke vakantie adressen in de Auvergne? Bekijk dan de vakantieadressen hieronder

Auvergne-Rhône-Alpes

Bekijk Gites