Een vakantiehuis in L’Auvergne-Rhône-Alpes, met de Mont Blanc

Ontdek de indrukwekkende Alpen met de Mont Blanc en leuke plaatsjes vanuit een vakantiehuis in L’Auvergne-Rhône-Alpes. Dit is een regio in het oosten van midden-Frankrijk. Het grenst aan Zwitserland en Italië en je vindt er ook het prachtige Alpengebergte. Hier kun je mooie wandelingen maken en aan leuke wintersportactiviteiten doen. Behalve de bergachtige landschappen zijn er ook lagere gebieden met weilanden en rivieren. Ook heeft L’Auvergne-Rhône-Alpes mooie dorpjes en steden, zoals Lyon, Grenoble en Yvoire.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Auvergne-Rhône-Alpes?

Zoek Gîtes

Ontdek L’Auvergne-Rhône-Alpes vanuit een vakantiehuis 

In L’Auvergne-Rhône-Alpes is er veel indrukwekkende natuur om te ontdekken. Zoals de naam van de regio al zegt vind je hier het Alpengebergte. Behalve wandelen, zijn er vele andere activiteiten mogelijk om je hier te vermaken. Een aantal hiervan zijn bergbeklimmen, raften, paragliden en skiën. Een mooi natuurpark in dit gebied is Parc National de la Vanoise.
Maar de natuur van deze regio heeft nog veel meer te bieden. Zo is er ook een natuurpark met vulkanische landschappen: Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Vanaf de bekendste berg die je hier vindt, Puy-de-Dôme heb je een prachtig panorama-uitzicht over de vulkanen van L’Auvergne-Rhône-Alpes en de rest van de omgeving.
Ook vind je in de regio veel prachtige meren, waaronder Lac d’Annecy en Lac Blanc. Een andere mooie bezienswaardigheid bij één van de wateren van de regio is de Pont d’Arc, een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche.

Leuke plaatsjes in L’Auvergne-Rhône-Alpes
In L’Auvergne-Rhône-Alpes zijn verschillende leuke historische plaatsjes met onder andere burchten en romaanse kerkjes. Zo is er de hoofdstad van de regio, Lyon, waarvan het historische centrum op de werelderfgoedlijst staat, de archeologische vindplaats van Saint-Romain-en-Gal en Le Palais Idéal du Facteur Cheval, wat een zeer indrukwekkend en gedetailleerd bouwwerk is dat ook wel als een kunstwerk kan worden gezien.
Een aantal mooie dorpjes waar nog veel historie terug te zien is zijn het pittoreske Yvoire met een prachtige ligging aan het meer van Genève, en het op een heuvel gebouwde Grignan, liggend bij uitgestrekte lavendelvelden.
Ook er zijn er verschillende plaatsjes in de regio met kuuroorden, zoals Vichy en Bourbon-l’Archambault.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Auvergne-Rhône-Alpes en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland