Een B&B in La Bourgogne-Franche-Comté, met de bekende wijngaarden

Ontdek prachtige wijngaarden en leuke historische dorpen en steden vanuit een vakantiehuis in La Bourgogne-Franche-Comté. Deze regio ligt in het oosten van Frankrijk. Het grenst ook aan Zwitserland. Het Bourgondië (Bourgogne) gedeelte staat bekend om de wijngaarden en dus ook heerlijke wijnen die er gemaakt worden. In de rest van de regio is veel mooie natuur te vinden, evenals oude kastelen. Ook zijn er interessante plaatsjes, zoals Dijon, Besançon en Beaune.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Bourgogne-Franche-Comté?

Zoek Gîtes

Ontdek La Bourgogne-Franche-Comté vanuit een vakantiehuis

La Bourgogne-Franché-Comté heeft verschillende dorpen en steden die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er Dijon, waar nog overblijfselen uit het Romeinse Rijk te vinden zijn. Ook heeft de stad andere mooie bouwwerken, zoals kerken en paleizen.
Dan is er Besançon, wat ook een indrukwekkende historische stad is met een citadel en één van de oudste museums van Frankrijk. Verder is Chalon-sur-Saône ook een interessante stad om te bezoeken. Deze plaats staat bekend als de plek waar de fotografie is uitgevonden en dat is dan ook iets waar je veel over kunt leren in de stad. Verder zijn er mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes.

Haut-Jura, rivieren en wijngaarden
La Bourgogne-Franche-Comté is een regio die rijk is aan verschillende mooie natuurgebieden. Zo zijn er de bergen van de Haut-Jura en rivieren, zoals de Saône en Loire. De natuur kan er goed wandelend of fietsend verkend worden en er is veel moois te zien. Tussen de mooie natuur liggen overigens ook nog eens verschillende leuke plaatsjes.
Wanneer je meer over de bekende wijnen zoals Chardonnay en Pinot Noir te weten wilt komen kun je één van de mooie wijngaarden in de buurt van Beaune bezoeken.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Bourgogne-Franche-Comté en ontdek het allemaal.

Doe inspiratie op voor uw reis naar Bourgogne-Franche-Comté

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland