Een vakantiehuis in La Nouvelle-Aquitaine, met prachtige kustplaatsen aan de Atlantische Oceaan

Ontdek leuke kustplaatsjes, de wijngaarden in het binnenland en meer interessante bezienswaardigheden vanuit een vakantiehuis in La Nouvelle-Aquitaine. In het zuidwesten van Frankrijk vind je grenzend aan de Atlantische Oceaan en Spanje de regio La Nouvelle-Aquitaine. Je hebt er prachtige stranden, waar je heerlijk van de zon kunt genieten en surfen. Ook is er het mooie Pyreneeëngebergte om te ontdekken. Verder heeft de regio leuke en interessante steden om te bezichtigen, zoals Bordeaux, Biarritz en La Rochelle.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Nouvelle-Aquitaine?

Zoek Gîtes

Ontdek La Nouvelle-Aquitaine vanuit een vakantiehuis

La Nouvelle-Aquitaine is een regio met prachtige natuur. Het noorden is minder bewoond en hier is dan ook veel ruimte om de natuurrijke omgeving te ontdekken. Je vindt hier de grootste bewandelbare zandduin van Europa: Dune du Pilat.
Ook ligt het prachtige Pyreneeëngebergte in deze regio. In de bergen, met de bossen en bergmeren, kun je mooie wandelingen maken en is er veel te ontdekken en te zien. Een aantal hoogtepunten in dit gebied zijn de hoogste berg van de westelijke Pyreneeën, Pic du Midi d’Ossau (2884 meter), en Pau, een middeleeuws plaatsje dat aan de voet van het gebergte ligt.
En doordat La Nouvelle-Aquitaine aan de kust ligt, zijn er behalve de grote duin ook veel andere mooie stranden en kustplaatsjes waar je heerlijk kunt ontspannen.

Leuke plaatsjes in La Nouvelle-Aquitaine
Er zijn verschillende mooie plaatsen in de regio om te ontdekken. Zo is er de hoofdstad Bordeaux. In de omgeving van deze plaats zijn er bekende wijngaarden om te ontdekken en in de stad zelf kun je heerlijk fietsen langs de Garonne rivier en de prachtige historische gebouwen bezichtigen. De stad heeft ook een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst gekregen voor het goed bewaard gebleven erfgoed en de authenticiteit van de plaats.
Ook het prachtige middeleeuwse stadje Saint-Emilion heeft een plekje op die lijst gekregen om deze redenen en is dus net zo goed een bezoekje waard.
Verder moet je in Biarritz zijn voor prachtige stranden en elegante architectuur, en in La Rochelle om een middeleeuwse zeevaarders stad met stranden, aquariums, een zeevaartmuseum en een van de grootste jachthavens van Europa te ontdekken.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Nouvelle-Aquitaine en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland