L’Occitanie, met het Pyreneeëngebergte

Ontdek het indrukwekkende Pyreneeëngebergte en historische steden vanuit een vakantiehuis in L’Occitanie. Deze regio ligt in het zuiden van Frankrijk tegen de Spaanse grens aan. Je vindt er het indrukwekkende Pyreneeëngebergte, prachtige stranden en mooie rivieren. Je kunt je er door middel van activiteiten als wandelen, fietsen, skiën en surfen goed vermaken. Ook heeft het departement interessant onroerend erfgoed. Dit is te zien aan mooie steden als Toulouse en Albi.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Occitanie?

Zoek Gîtes

Ontdek L’Occitanie vanuit een vakantiehuis

L’Occitanie is een departement met schitterende natuur. Zo vind je er het Pyreneeëngebergte. Dit gebergte ligt op de grens met Spanje en heeft allerlei mooie bezienswaardigheden, zowel in de natuur als in de verschillende plaatsjes die er liggen, om te ontdekken. Je kunt er indrukwekkende wandel- en fietstochten maken, terwijl je plekken bezichtigt als het Cirque de Gavernie, één van de bekendste keteldalen in de Franse Pyreneeën, de bekende grotten van Niaux en Pech-Merle of bergpassen als Col du Tourmalet en Col d’Aubisque verkent. Leuke dorpjes in de Franse Pyreneeën zijn Saint-Lizier en Bagnères-de-Luchon.
Andere mooie natuurgebieden in L’Occitanie zijn het Plateau de l’Aubrac, Parc Naturel Régional des Cévennes met de eveneens mooie bergen, Canal du Midi met de romantische uitstraling van het door bomen begrensde kanaal en de prachtige zandstranden gelegen aan de Middellandse Zee.

Cultuur ontdekken in L’Occitanie
In L’Occitanie zijn verschillende leuke plaatsjes en mooie historische bouwwerken te vinden. Zo is er het pittoreske Albi dat zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst heeft, Carcassonne, wat de grootste vestingstad van Europa is en Rocamadour, een belangrijke pelgrimsrots die bij een kalkklif omringd wordt door indrukwekkende ruige natuur. Er zijn ook mooie kleinere plaatsjes als Saint-Cirq-La-Popie en Cordes-sur-Ciel. Ook de charmante en historische hoofdstad van de regio, Toulouse, is zeker het bezoeken waard.
Verder is een mooi kasteel in het departement Château de Peyrepertuse. De ruïnes van dit twaalfde-eeuwse kasteel vind je hoog boven op een rots.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Occitanie en ontdek het allemaal.

Doe inspiratie op voor uw reis naar Occitanie

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland